Srbi vole Hrvate, Hrvati vole Srbe, a svi vole sarmu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbi vole Hrvate, Hrvati vole Srbe, a svi vole sarmu

  Prolećne temperature prvog novembarskog vikenda kao da su probudile zaljubljiva prolećna osećanja. Sve je vrcalo od ljubavi i romantike.

  Sve je počelo u petak posetom prvog čoveka Jagodine Dragana Markovića Palme Zagrebu, gde je sve ostalo potopljeno ljubavnim zanosom između njega i gradonačelnika Bandića. “Srbi vole Hrvate i Hrvati vole Srbe” rekao je zaneseni Palma. Ipak, brojni Hrvati koji vole da vikende provode u Beogradu ovoga puta ostali su uskraćeni za uključenje novogodišnjeg osvetljenja – gradske vlasti ga odložiše zbog miholjskog leta.

  Ipak, komšije iz Hrvatske obrele su se u subotu na Sarmijadi u Bačkoj Topoli. “Sarma connecting people” . Bez obzira na nacionalnu pripadnost, svi su uživali u sarmi – Srbi, Hrvati, Mađari… U kazanima krčkalo se i lepo mirisalo “bratsvo i jedinstvo”, a kulen su seckali i uz muziku se razgalili čak i bajkeri iz Slavonskog Broda.

  Kada smo već kod ujedinjenih snaga, saznali smo i da se sa Grcima, Rumunima i Bugarima spremamo za kandidaturu – zajednički bismo da budemo domaćini svetskog prvenstva, ali ne u pravljenju sarmi, nego u fudbalu 2030.

  Ljubavi je bilo i u Rusiji gde je povodom Dana narodnog jedinstva predsednik Putin odlikovao našeg glumca Miloša Bikovića. Ah, kakva koencidencija – Putin je odlikovao i zagrebačkog gradonačelnika Bandića.

  Ipak, sudeći po pisanjima pojedinih medija, proteklog vikenda romantika i jedinstvo zaobišli su Vladu Srbije i Predsedništvo. Naime, predsednik Vučić naljutio se na ministre. Zbog pada Srbije na Duing biznis listi, neki ministri bi možda mogli i da ostanu bez posla.

  Za ministre i ministarke se, ipak, ne sekiramo, ali za sekiraciju jeste podatak koji je saopštila baš jedna od njih – Zorana Mihajlović. Statistika pokazuje da u Srbiji žene primaju oko 16 % manju platu od muškaraca (ruku na srce, ništa nije bolje ni širom Evrope). To praktučno znači da će žene u Srbiji od sada, pa do kraja godine raditi za džabe. Drage moje, vi koje ste jutros stigle u kancelariju uživajte u volontiranju…

  Srećan ponedeljak, svima koji slave!

  Izvor: BizLife

  Foto: BizLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE