Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spavaća soba bez dovoljno svetlosti? Evo kako da postignete efekat sunca

  Spavaća soba predstavlja svima potrebno utočište, mesto potpunog oseća prijatnosti i sigurnosti.

  Za osećaj mira i opuštanja svakako je zadužena i atmosfera samog ambijenta. Njoj doprinosi dobra osvetljenost, a svi mi volimo velike prozore duž sobe, terasu, kao i prirodno svetlo. Kako to u spavaćim sobama često nije slučaj za efekat sunca i prirode mogu se koristiti razne kombinacije boja u prostoru.

  U primeru stana od 45m2, spavaća soba ima i prozor i balkonska vrata za terasu. Ipak, zbog samog oblika prostorije i položaja kreveta bilo bi poželjno obezbediti dodatnu osvetljenost. Odlična podloga može biti zid u neutralnom sivom tonu.

  Za akcentni komad nameštaja možete izabrati garderober SIERRA 180 OG u dekoru artisan hrasta i savremenog dizajna, koji sa leve strane kliznog mehanizma ima i ogledalo. Uz njega se odlično uklapa komoda SARDINIA 4F. Ona je spoj topline rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora. Njenoj funkcionalnosti doprinose i četiri fioke u koje možete smestiti razne stvari. Kontast u ambijentu i dodatno naglašavanje komada nameštaja možete postići krečenjem zida iza ovih elemenata u svetloplavu nebo nijansu.

  Uz ove nijanse sjajno ide i zlatkasto žuta boja, pa bi odlično rešenje bio tapacirani francuski ležaj BAZEL. On se svojim izgledom uklapa u moderan ambijent spavaće sobe.

  Kako biste sprečili da šarenolikost zavlada ambijentom, predlog je da podnožje ležaja dopunite trpezarijskom klupom B510 u sivoj nijansi, koja će se slagati i sa zidom iza ležaja. Dugi nogari klupe dorinose eleganciji prostora, naspram krupnijih komada nameštaja u ambijentu. Iz istog razloga umesto noćnog ormarića možete koristiti klub sto VKCT-50218 koji će se sjajno uklopiti uz crne detalje na komodi i garderoberu.

  Plava boja doprinosi mirnom i umirujućem ambijentu, dok žuta unosi trenutnu živost u prostor. Zbog toga ove dve boje zajedno stvaraju savršen balans spokojnog i živahnog enterijera. Umerena doza crne smiriće dinamiku boja i povezaće sve nijanse koje su korišćene.

  Sledeći ove savete postići ćete da vaša spavaća soba predstavlja topao i prijatan ambijent sa modernim komadima nameštaja i naglašenom kombinacijom boja i elemenata, u kojem ćete moći da uživate i maksimalno se opustite i odmorite. Važno je svakako da ambijentu date i svoj lični pečat, što možete postići dekorativnim detaljima i sitnicama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma Ideale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE