Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spas Vidarkinski novi član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija

  Izvršni odbor UniCredit Banke Srbija je 11. oktobra proširen sa još jednim članom, Spasom Vidarkinskim, zaduženim za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva. Spas je preuzeo odgovornosti od Enrika Verdoše koji je uspešno vodio Sektor korporativnog i investicionog bankarstva od 2014. godine, a koji svoju karijeru nastavlja kao predsednik Izvršnog odbora UniCredit Lizinga u Italiji.

  Spas Vidarkinski je započeo svoju bankarsku karijeru u Odeljenju operacija u Prvoj privatnoj banci u Sofiji, a zatim je nadograđivao u Rajfajzen banci u okviru Odeljenja za podršku poslovanju, Odeljenja za prodaju finansijskih proizvoda i Odeljenja za trgovanje finansijskim proizvodima. UniCredit Bulbanci se pridružio 2002. godine kao direktor Prodaje finansijskih proizvoda. Tokom 2006. i 2007. godine, obavljao je dužnost direktora Odeljenja korporativne i institucionalne prodaje, da bi od 2007. do 2009. godine bio na poziciji direktora Sektora trgovanja i prodaje finansijskih proizvoda. Spas Vidarkinski je 2010. godine imenovan za zamenika direktora Sektora korporativnog, investicionog i privatnog bankarstva i direktora Odeljenja poslovanja na finansijskom tržištu i investicionog bankarstva, da bi 2012. godine preuzeo poziciju zamenika direktora Korporativnog, investicionog i privatnog bankarstva i direktora Odeljenja za srednja preduzeća u UniCredit Bulbanci.

  Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, je povodom ovog imenovanja izjavila: “Veoma sam ponosna što je naš Izvršni odbor dodatno ojačan sa novim članom, Spasom Vidarkinskim. Njegovo široko znanje i iskustvo u UniCreditu, izvanredni rezultati koje je postigao u radu kako sa velikim, tako i sa srednjim preduzećima, praćeni sposobnošću da se brzo prilagodi lokalnom tržištu i identifikuje njegove potrebe, će doprineti tome da banka nastavi uspešno da posluje.”

  UniCredit je jednostavna i uspešna panevropska poslovna banka sa korporativnim i investicionim bankarstvom potpuno posvećenim klijentima, koja širokoj bazi od 25 miliona klijenata pruža jedinstvenu mrežu u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Evropi. UniCredit omogućava lokalnu ekspertizu, ali i međunarodni opseg i prati i podržava svoje klijente globalno, obezbeđujući im nenadmašan pristup vodećim bankama članicama Grupe na 14 ključnih tržišta, ali i u 18 zemalja širom sveta. UniCreditova evropska bankarska mreža obuhvata Italiju, Nemačku, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku Republiku, Mađarsku, Rumuniju, Rusiju, Srbiju, Slovačku, Sloveniju i Tursku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE