Spajanje koje menja pejsaž telekomunikacija u SAD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spajanje koje menja pejsaž telekomunikacija u SAD

  Američke kompanije T-Mobajl i Sprint postigle su sporazum o udruživanju u novu kompaniju koja će promeniti pejsaž bežičnih telekomunikacija u SAD, smanjujući broj glavnih pružalaca usluga mobilne telefonije i bežične komunikacije na tri.

  Taj dogovor će pomoći dvema kompanijama da smanjuju troškove i mogu ih učiniti jačim konkurentom većeg AT&T i Verajzona.

  Ali, za potrošače to može značiti poskupljenja jer udružena kompanija neće morati da nudi privlačne usluge što su do sada morale dve koje se udružuju.

  Predložena ponuda za sve akcije Sprinta iznosi 59 milijardi dolara, a kombinovana kompanija vredi 146 milijardi dolara, uključujući dugove. Bez duga, kombinovano preduzeće vredi 26,5 milijardi dolara.

  Nova, super-velika kompanija imala bi skoro isto toliko bežičnih pretplatnika kao Verajzon i AT&T, a uporedo T-Mobajl i Sprint mogu uštedeti novac spajanjem svojih mreža i prodavnica.

  Sindikat radnika telekomunikacija kaže da će to spajanje koštati najmanje 20.000 američkih radnih mesta i smanjiti konkurenciju u bežičnoj mreži, donoseći više cene.

  Međutim, uštede troškova mogle bi pomoći kombinovanoj kompaniji da izgradi infrastrukturu i kupi prava za bržu 5G uslugu koja se očekuje da će biti pokrenuta u narednih nekoliko godina.

  Sporazum o udruživanu tek treba da razmotre Odeljenje za pravosuđe i Federalna komisija za komunikacije.

  Ipak, i posle svega, nova, kombinovana kompanija još ne bi mogla da se u potpunosti takmiči jer su Verajzon, AT&T i Komkast džinovi i komunikacija i giganti proizvodnje sadržaja.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE