Solidarni sa Kokanom: Rumuni se POVLAČE sa niškog festivala

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Solidarni sa Kokanom: Rumuni se POVLAČE sa niškog festivala

  Labudovo jezero – novo viđenje u izvođenju “Čiki Gergelji” teatra iz Temišvara neće biti izvođeno na niškom pozorišnom festivalu “Teatar na raskršću”, zbog, kako kažu u ovom teatru, političke konotacije festivala i solidarnosti sa rediteljem Kokanom Mladenovićem.

  To što je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić prihvatio poziv Narodnog pozorišta u Nišu da bude pokrovitelj ovogodišnjeg Teatra na raskršću, ovaj mladi festival košta još jedne predstave.

  Nakon što je režiser Igor Vuk Torbica odbio da režira predstavu u niškom teatru, a potom i Kokan Mladenović, sada je rumunsko pozorište povuklo svoju predstavu, koja je bila u zvaničnoj selekciji.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/kokan-mladenovic-odustao-od-festivala-ciji-je-pokrovitelj-vucic/

  Kažu da im je drago što je njihova predstava Labudovo jezero – novo viđenje izabrana za festival, ali je povlače zbog saradnje sa Mladenovićem, koji je ovu predstavu režeriao.

  Gospodin Mladenović je otkazao saradnju sa vašim festivalom zbog političke konotacije festivala i mi ćemo pratiti njegov primer – navode u “Čiki Gergelji” teatru.

  Sam Mladenović kaže da to više nije lični čin njega i Torbice, već šira reakcija. To je šira reakcija na činjenicu da je pokrovitelj festivala Aleksandar Vučić, navodi Mladenović.

  Upravnik niškog Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović nije komentarisao ove navode, jer, kaže da još nije dobio zvaničan dopis rumunskog teatra.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE