Skandal slovenačke Krke: PODMIĆIVALI lekare u Rumuniji?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skandal slovenačke Krke: PODMIĆIVALI lekare u Rumuniji?

  Slovenačka Krka najavila je sveobuhvatnu istragu o navodima rumunskih medija da se rumunska podružnica farmaceutske kompanije upustila u masovno podmićivanje tamošnjih lekara.

  S rumunskim lekarima, prema navodima dnevnog lista Libertatea koji je otvorio ovu aferu, podružnica Krke je potpisivala ugovore o saradnji kroz organizaciju putovanja i isplatu honorara za stručne skupove koje je organizovala Krka, a zauzvrat je od doktora traženo da svojim pacijentima prepisuju lekove tog slovenačkog proizvođača.

  U slučaju otkrivanja nepravilnosti u radu rumunskih kolega, Krka će postupiti odlučno i uz sve pravne lekove i u skladu s rumunskim zakonom pravilno sankcionisati sve počinioce, saopšteno je iz sedišta Krke u Novom Mestu.

  Iz slovenačke centrale nisu komentarisali konkretne navode dnevnika Libertatea, potkrepljene dokumentima s imenima doktora, da je podmićivanje 87 rumunskih lekara preduzeto za lek Bilobil, kao ni podatke da je na isti način pokušano povećanje prodaje leka Lorista.

  Libertatea je najavila istragu rumunskog Ministarstva zdravstva o optužbama na račun Krke. Prenosi i nezvanične informacije iz drugih farmaceutskih firmi koje posluju u Rumuniji da su zabrinute kako bi istraga protiv Krke mogla razotkriti i njihove slične prakse u osvajanju tržišta.

  Šteta za poslovanje Krke u Rumuniji zbog skandala, tvrdi rumunski dnevnik, već je nastupila jer radnici tamošnjeg zdravstva odbijaju svaki kontakt s Krkinim osobljem zbog straha da se ne dovedu u vezu sa korupcijom.

  Rumunski mediji procenjuju da će najveća slovenačka farmaceutska kompanija pokušati da odgovornost za spomenuti skandal prebaci na radnike svoje podružnice u Rumuniji.

  Ipak, dodaju isti izvori, činjenica je da na spornim ugovorima o saradnji s lekarima stoji potpis izvršne direktorke Krkine podružnice u Rumuniji Amelije Tataru.

  Odmah po objavi prvih tekstova o sumnjama na korupciju rumunskih lekara, radnicima Krkine podružnice u toj zemlji zabranjeno je davanje izjava.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE