Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Socijalno ugroženima širom Srbije isporučeno 250.000 Nestlé proizvoda

  Kompanija Nestlé donirala je više od 17 tona prehrambenih proizvoda bankama hrane širom Srbije, u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“.

  Nestlé proizvodi, kao što su supe, majonez, začini, konditorski proizvodi i kafa, isporučeni su na teritorije Vojvodine, Beograda, Niša, kao i u Federaciju banaka hrane Srbije.

  Nacionalnu akciju doniranja hrane drugu godinu zaredom organizuje Koalicija za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Srpski filantropski forum, Trag fondacija, Smart Kolektiv, Catalyst Balkans, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Cilj kampanje je podizanje svesti građana o problemu bacanja hrane i nedovoljnih donacija hrane, kao i doprinos povećanju donacija.

  Nestlé

  Nestlé

  „Kao najveći svetski proizvođač hrane, Nestlé ima želju i dužnost da svojim proizvodima olakša svakodnevicu socijalno ugroženih grupa u našoj zemlji. U prvoj polovini ove godine donirali smo brojnim institucijama hranu u vrednosti većoj od 16 miliona dinara, a sada smo se s radošću odazvali kampanji Spasimo hranu, spasimo humanost za koju verujemo da će postati tradicionalna i nastaviti da okuplja našu industriju u svojoj humanoj misiji“, rekla je Milica Milanović, menadžer korporativnih poslova u kompaniji Nestlé.

  U Srbiji na granici apsolutnog siromaštva živi 6,9% stanovništva, odnosno 446 hiljada ljudi koji ne mogu da zadovolje osnovne životne potrebe. U riziku od siromaštva je više od petine populacije (21,7%). Mnogi od ovih građana zavise od donacija hrane koje su trenutno nedovoljne, dok se u Srbiji, prema procenama, dnevno baci dva miliona kilograma hrane.

  Nulti uticaj na životnu sredinu

  „Cilj kampanje Spasimo hranu, spasimo humanost i ove godine je povećanje donacija hrane, ali i zaštita životne sredine i značajno smanjenje količina hrane koja se baca. Zato posebno zahvaljujem našim partnerima iz Nestlé-a na ovako značajnoj donaciji hrane za ugrožene, ali i na posvećenosti nultom uticaju na životnu sredinu i podsticanju regenerativne poljoprivrede. Pozivam i druge društveno odgovorne kompanije da nam se uoči Nacionalnog dana davanja pridruže kako bismo zajedno pokazali snagu i važnost zajedništva u pružanju pomoći, a posebno u doniranju hrane“, rekao je Željko Mitkovski, menadžer projekta „Spasimo hranu, spasimo humanost“.

  Nestlé

  Nestlé

  U prošlogodišnjoj akciji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ Nestlé je donirao više od 10 tona svojih proizvoda ugroženim grupama, dok su zaposleni iz beogradske Nestlé direkcije i fabrike u Surčinu sakupili novac za kupovinu dodatnih neophodnih namirnica kao što brašno i ulje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Nestlé

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE