Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Smrtnost od korone kao od gripa, blizu smo kraja pandemije“

  Ova epidemija će prestati kada steknemo 60 odsto kolektivnog imuniteta, a mi smo, mislim, vrlo blizu toga, tvrdi pulmolog doktor Branimir Nestorović.

  On je u intervjuu portalu Telegraf rekao i da ne treba svi da se testiraju, jer su na sajtu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) kriterijumi za testiranje isti sada kao i na početku epidemije – temperatura od 38 stepeni i veća i teško disanje.

  Cela ideja o testiranju je previše čudna. To nigde ne piše. Ni u jednoj knjizi, ni u jednoj preporuci. Na početku, kada je epidemija, vi možete da jurite te kontakte i da ih testirate da sprečite širenje virusa. Kada počne veliki broj obolelih, to je besmisleno. Zna se da se tada testiraju bolesni i oni koji su sa njima bili u kontaktu“, naveo je Nestorović i dodao da mogu da se izoluju rizične grupe, a to su pre svega stariji u domovima za stare.

  „Osmi je mesec epidemije. Kada pogledate zemlje koje su bile zaključane, zemlje koje nisu bile zaključane, zemlje koje su mnogo testirale, koje nisu testirale, nema neke velike razlike“, rekao je ovaj pulmolog.

  Nestorović je naveo i da je „smrtnost od koronavirusa trenutno na nivou sezonskog gripa, a šanse da dete umre od njega ravne su, prema istraživanjima, onim da ga udari munja“. Inače, smatra da virus neće iščeznuti u sledećih pet godina.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE