Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li znate zašto bi trebalo da koristite interdentalne četkice?

  Svesni ste da lepi i zdravi zubi nisu samo merilo vašeg zdravlja, već i velika podrška vašem samopozdanju. Osnovna oralna higijena podrazumeva pranje zuba minimum dva puta dnevno. Ipak, čak i redovnim pranjem zuba dolazimo u situaciju da to nije dovoljno. Zbog čega?

  Svaki zub ima pet površina. Upotrebom četkice za zube vi možete očistiti samo tri. Prostori između zuba su preostale dve površine, koje je nemoguće očistiti na uobičajen način. Ovi prostori postaju idealno mesto za taloženje hrane i bakterija koje su u stanju da naprave veliku štetu, a da toga niste ni svesni. Ako malo bolje razmislite, većina problema počinje baš tu.

  Sigurno vam se desilo da se i sami iznenadite kada odete kod stomatologa na redovnu kontrolu, a on vam pronađe karijes. Dok završava pregled sondom, između zuba se pojavi krv. Stomatolog odmahne razočarano glavom i kaže vam da imate i parodontopatiju, a vama i dalje nije jasno gde ste pogrešili, jer redovno perete svoje zube svakog dana, dva puta dnevno. Ukoliko vam je ova priča izmamila osmeh i vi niste imali ovaj scenario, to znači da imate dobrog stomatologa koji vam je objasnio značaj preventive u stomatologiji ili ste se sami dovoljno edukovali i doveli svoje oralno zdravlje do perfekcije.

  Naime, za dobro oralno zdravlje potrebne su nam pored dobre volje dva glavna alata – kvalitetna i efikasna četkica za zube i interdentalna četkica.

  Četkica CURAPROX ultra soft zadovoljava sve standarde savremene stomatologije. Ima malu glavu, ravno secena i gusto postavljena meka CUREN® vlakna koja će u potpunosti ukloniti plak sa dostupnih površina zuba, a u isto vreme vodeći računa o vašim desnima. Interdentalna četkica će vam pomoći da plak uklonite i sa teško dostupnih mesta, sakrivenih između zuba.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  CURAPROX interdentalne četkice su idealne za vas. Napravljene su od tanke hirurške žice CURAL® i elastičnih, izuzetno mekih i dugih CUREN®vlakana, što im omogućava da lako uđu u uske interdentalne prostore, da se rašire i savršeno očiste zube. Na raspolaganju su vam 5 veličina. Jako je važno odrediti koja interdentalna četkica odgovara vašim interdentalnim prostorima. To će najbolje uraditi vaš stomatolog. Vrlo verovatno da će vam biti potrebno više od jedne interdentalne četkice, jer su i ovi prostori različiti. Nemojte se iznenaditi ako vaše desni krvare na početku. To ne znači da ste povredili desni, već da je prisutna upala. U prvoj nedelji upotrebe, ova reakcija je očekivana. Redovnom upotrebom interdentalne četkice, jednom dnevno, upala će se smiriti i desni će prestati da krvare, a vi ćete postići svoj cilj – Zdrav i lep osmeh.

  Više informacija možete pronaći na www.zdrav-osmeh.rs

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/ Promo

  Piše: Dr stomatologije Marina Živković

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE