"Smatram sebe najboljim kandidatom za gradonačelnika BG"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Smatram sebe najboljim kandidatom za gradonačelnika BG”

  Aleksandar Šapić, predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS), kaže da je iznenađen koliko su mediji iznenađeni njegovom izjavom da bi upravo on bio najbolji kandidat za gradonačelnika Beograda, imajući u vidu njegovo veliko iskustvo u lokalnoj politici.

  Ako negde treba da se preporučim to je mesto gradonačelnika. Zato i nisam ušao u vladu“, naveo je. Povodom međustranačkog dijaloga, nada se da će do njega doći, ali neće biti srećan “ako stranci opet budu morali da budu mentori”, jer je “to naša sramota”.

  “Smatram sebe kao najboljeg kanidata za gradonačelnika. Imam dovoljno iskustva i znanja i imao bih dovoljno kvaliteta. Ako negde treba da se preporučim to je mesto gradonačelnika. Zato i nisam ušao u vladu”, kazao je Šapić za TV N1, podsetivši da je već 10 godina na čelu Novog Beograda, “najbolje razvijene srpske opštine”, i da ima veliko iskustvo u lokalnoj politici što ga preporučuje za funkciju prvog čoveka grada.

  “Novi Beograd bi ovako izgledao i da nisam ja na njegovom čelu, to je najbolje razvijena srpska opština, ali mislim da sam dao i svoj skroman doprinos – uspeli smo da komunikaciju sa građanima podignemo na najviši mogući nivo… Mislim da smo uradili dosta stvari na koje se ranije nije obraćala pažnja, a olakšale su građanima život”, smatra Šapić.

  “Nisam razgovarao sa Vučićem o gradskim izborima, a i da jesam, ne bih vam rekao”

  Navodi da je njegova stranka dobila velikog koalicionog partnera – Srpsku naprednu stranku, koja sada u Opštinskom veću ima sedam članova, a SPAS četiri.

  Na pitanje da li je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao detaljnije o beogradskim izborima (koji bi trebalo da budu održani istovremeno sa vanrednim parlamentarnim izborima u aprilu 2022. godine), navodi da nije.

  “Oni su relativno daleko, ali i da jesmo razgovarali ne bih vam danas rekao, to nije previše mudro politički. Ni vi meni niste rekli šta ste jutros razgovarali na kolegijumu”, kazao je Šapić.

  Na pitanje kada će predstaviti program za beogradske izbore, on podseća da se 10 godina bavi lokalnom politikom, i da se “program piše godinama, to je iskustvo iz ovog posla”, a predstaviće ga kada budu aktuelni beogradski izbori.

  Da li je zadovoljan izbornim uslovima, kaže da oni nikada nisu savršeni i da “uvek mora da se radi na njihovom poboljšanju”, ali i na poboljšanju društvenih uslova i zdrave komunikacije.

  Izvor: N1

  Foto: N1/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mirjana Cvetićanin

   Šapić i jeste skroman, obzirom koliko vredi. Pažljivo ga slušajte (jer mu je svaka na mestu i ne izvlačite reči iz konteksa i pritom maliciozno.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE