Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mobilni telefon, aplikacije, vrednost Pixabay

  Smanjenje troškova rominga između Zapadnog Balkana i EU do 2023.

  Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu izjavila je u Briselu da se nada da će do 2023. godine početi smanjenje troškova rominga između Zapadnog Balkana i EU.

  „Nadam se da će do 2023. početi smanjenje troškova rominga i da ćemo za nekoliko godina, ne mogu da kažem kada, ali neće biti predugo, imati besplatan roming između Zapadnog Balkana i Evropske unije“, rekla je Bregu u Briselu nakon predstavljanja rezultata istraživanja Balkanski barometar i Sekjurimetar (SecuriMeter).

  pexels, roming muškarac mobilni telefon

  Roming, Zapadni Balkan i EU(Pexels)

  Ona je dodala da su pregovori na tu temu započeti, ali da postizanje sporazuma neće biti lako.

  Prema rezultatima istraživanja, nakon ukidanja rominga između država u regionu prošlog jula upotreba rominga porasla je za 500 odsto.

  Čak 43 odsto preduzetnika smatra da je ukidanje rominga imalo pozitivan uticaj na poslovanje.

  Pomereni rokovi?

  Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu saopštila je nakon učešća na skupovima Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Solunu pre nekoliko nedelja, da je započet dijalog sa EU o smanjenju cena rominga sa Zapadnim Balkanom, kako bi se cene rominga 2027. približile domaćim cenama.

  „Ove nedelje počeli smo dijalog sa EU o smanjivanju cena rominga između EU i Zapadnog Balkana. One bi trebalo da se 2027. godine približe domaćim cenama. To praktično znači da ćemo cene rominga smanjiti za više od 90 odsto u trenutno najskupljim mobilnim mrežama u regionu“, rekla je Bregu tada.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay/Pixels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE