Slučaj Jelene Trivan: Šta se desi kada političarka hoće da postane poslovna žena

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slučaj Jelene Trivan: Šta se desi kada političarka hoće da postane poslovna žena

  Direktorka “Službenog glasnika” Jelena Trivan nikako da se otarasi svoje političke prošlosti. Nekadašnja funkcionerka Demokratske stranke sada želi da pokaže da je uspešna poslovna žena, ali joj to izgleda ne ide za rukom. Izdavačka kuća na čijem je čelu na nedavnom Sajmu kjniga proglašena je za najboljeg izdavača. Ipak, to je ostalo nezapaženo.

  Nažalost, više nije vest ni da je “Službeni glasnik” najbolji izdavač, a ni da posluje odlično. Ne znam da li da se radujem tome ili da žalim što dobre vesti nikoga ne zanimaju. Svima su puna usta kako žele odgovorna javna preduzeća, ulaganja u kulturu, drugačiji odnos prema državnoj svojini, ali kada neko to postigne – ili se suoči sa nezainteresovanošću ili sa primitivnim negiranjem uspeha… Kada sam prvi put objavila rezultate “Službenog glasnika” koji je izašao iz gubitaka, vest je bila – moja frizura. Često se maše parolama kako više žena mora da zauzima rukovodeće pozicije, a u isto vreme se ćuti kada se žene razapinju bez osnova, isključivo jer su žene. Tako sam ja za dobre rezultate nagrađena najstrašnijim vređanjima.

  Imala je šta da kaže i o svojim nekadašnjim opozicinom kolegama.

  Ja sam izašla iz politike i postala preletač, a oni koji su vladali uz pomoć SNS, cepali DS, pisali tekstove o kupaćim gaćama Borisa Tadića ugledni opozicionari. Dragan Đilas je kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije reizabran uz pomoć SNS-a kao sportski radnik koji to radi za državu, a ja sam preletač jer radim za tu istu državu. Pa, najveći poznavalac politike više ne može da uhvati u kojoj su stranci bivši predsednici i ministri Demokratske stranke, ali to su principijelni preleti, zar ne? Ovde opstaje samo laž zasnovana na kratkom pamćenju, a ja, eto, baš imam dugo pamćenje i ne volim da ćutim. Vreme će pokazati da ću ja sa zadovoljstvom imati šta da pokažem šta sam posle 2012. radila, a neki će morati da sakriju biografiju.

  Izvor: Blic/BizLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nevenka

   Od postenja mi se povraca....idete u svoju firmu ostavite fotelje i drzavne firme pa da vidim sta to radite...sram vas sve bilo...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE