Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slučaj gradonačelnika Subotice: „Iščupaš grkljan“ pa se izviniš

  Gradonačelnik Subotice i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Bogdan Laban potvrdio je da je pretio građaninu Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio.

  Na pitanje da li je preslušao snimak koji se sinoć pojavio na internetu i da li je autentičan, Laban je za portal Insajder (insajder.net) rekao da nije čuo snimak, ali je potvrdio da je rekao Polovini, koji je prema snimku takođe član SNS-a, da će mu „iščupati grkljan“.

  Na audio snimku koji je dospeo u javnost u jednom trenutku se čuje zvuk poput lupanja šamara.

  Advokat Dušan Kliska, branilac Vladimira Polovine, rekao je agenciji Beta da je njegov klijent otišao u policiju da podnese krivičnu prijavu protiv Labana za fizički i verbalni napad, ali je potom sam Polovina zadržan u pritvoru, „bez obrazloženja“.

  [preporucene_vesti ids=“273790″]

  Kliska je kazao da je sudija njegovom branjeniku zabranio da se javno oglašava do četvrtka, kada će biti saslušani svedoci u postupku.

  „On je došao u policiju da podnese krivičnu prijavu za fizički napad i brutalne uvrede, a onda su ga od oštećenog pretvorili u osumnjičenog“, kazao je Kliska.

  Bogdan Laban nije sinoć hteo da komentariše optužbe za agenciju Beta, već je novinarki Bete Nataliji Jakovljević rekao da ne zna za snimak i da ne želi da joj da izjavu.

  „I da vama dam izjavu koji ste me nazivali ološem. Je l to normalno?… I imate sad opet hrabrost da me nazovete, da me pitate u pola deset uveče“, rekao je Laban.

  Na audio snimku koji je juče objavljen na portalu Espreso (www.espreso.rs) između ostalog se čuje kako muška osoba, za koju se navodi da je gradonačelnik Subotice, psuje i preti smrću drugom muškarcu, za kog se navodi da je asistent Građevinskog fakulteta iz Beograda Vladimir Polovina.

  Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“.

  Na snimku se čuje da Laban optužuje Polovinu da je lepio plakate koje su se odnosile na gradonačelnika Subotice, a Polovina to i ne poriče.

  „Još jednom te čujem samleću te, kao mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Gledaj me pravo, grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan… Kako da se ponašam, bre, nemoj da te sad sagorim. Treba da ti betonske cipele dam?“, čuje se na snimku kako govori Laban.

  Iako je potvrdio da je rekao da Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, Bogdan Laban je rekao da nije pretio smrću i dodao da je odgovoran jer nije primereno da koristi takav rečnik kao politički funkcioner.

  „To ne dolikuje političkom funkcioneru, ali sam jednostavno bio isprovociran jer to traje mesecima… preterao sam. Do sada to nikada u životu nisam uradio, ali ovo je već prevršilo sve granice… Preti se mojoj porodici na takav način… To nije od juče, danas“, kazao je Laban.

  Laban je rekao da je bio „u šoku“ jer je Polovina „celi grad“ izlepio plakatima „Bogdane, Bog je ljut”.

  „Izvinjavam se građanima Subotice i Srbije što sam koristio neprimerene reči, iako taj čovek ništa dobro ne zaslužuje. Pogrešio sam i reagovao neprimereno. Još jednom, izvinjavam se građanima Subotice i Srbije“, naveo je Laban.

  Na pitanje da li će podneti ostavku na mesto gradonačelnika Subotice, Laban je rekao da je spreman da snosi političke posledice, ali je dodao da o ostavci neće sada odlučivati.

  Bogdan Laban je rekao da je i on dao iskaz u policiji i da je pozvan u četvrtak da izađe pred sudiju.

  Dodao je da se on i Polovina ne znaju od ranije, ali je naveo da je podneo krivičnu prijavu protiv njega pre incidenta u subotu zbog pretnji koje mu je Polovina ranije upućivao.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Varga F Jožef

   Strašno, prvo štosam pomislio nakon slušanja snimka, da ako ovog gradonačelnika za ovo što je učinjeno, predsednik gospodin Vučić neće smeniti pod hitno, onda nam stvarno nema pomoći. Nema smisla višepartijskom sistemu, niti tajnom glasanju, izborima, pa ni političkom životu uopšte. Ako se tako nešto može da se toleriše kod nas i završi se sa jednim izvinjenjem, čemu onda da se nadamo mi koji smo drugačiji od gradonačelnika grada kao što je Subotica.Da budemo otvoreni do kraja, Pošteni čoban, pa ni pijani skeladžija ne govori tako ni sa svojim lošim , neposlušnim kerom. Verujem, da Napredna stranka ima potrebno držanje, ima svoju kičmu i ima morala pa i potrebnu političku snagu u sebi, da se takvom gradonačelniku odmah zahvali na dosadašnjem radu i zameni sa te visoke i ugledne funkcije.

  • jasna

   Nasilje...nasilje...nasilje...svuda, u vrhu vlasti, tj. SNS-a najviše. Narod je glasao za nasilne, sada mu se dogadja nasilje. Ako je tačno da je i dalje podrška za AV preko 50%, a on je na čelu SNS i nasilnih, onda su i gradjani u svom izboru nasilni. Ima li povratka u normalan život sa takvima?

   • Тања

    Грешка у рачуници - подршка на изборима била је 52% од 54% изашлих бирача, што чини 27,7% бирачког тела. Очигледно да су СНС ботови прескочили шести разред где се уче проценти.,

  • IVANA

   СВАКИ НАРОД ДОБИЈЕ ВЛАСТ КАКВУ ЗАСЛУЖУЈЕ. ШТА РЕЋИ А НЕ ЗАПЛАКАТИ....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE