Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  staklara

  Slovenci u srpsku staklaru ulažu 410 mil. EUR

  Slovenačka Steklarna Hrastnik, novi vlasnik Srpske fabrike stakla u Paraćinu, najavljuje da će modernizovati paraćinske pogone, povećati kapacitete i napraviti energetski nezavisnu fabriku.

  Slovenačko preduzeće za proizvodnju staklene ambalaže koja posluje u okviru švajcarske grupe Global Glas, jedan od vodećih evropskih proizvođača ambalažnog stakla.

  Steklarna Hrastnik planira da u Paraćinu najpre stabilizuje proizvodnju, a potom za šest godina u nove peći i linije uloži 410 miliona evra.

  Slovenci žele zelenu, energetski nezavisnu fabriku koja će proizvoditi staklenu ambalažu premijum kvaliteta.

  „Budućnost će biti usmerena ka neprestanom poboljšanju postojećih i neprestanom poboljšanju novih tehnologija sa jasnim dugoročnim razvojnim ciljevima, da budemo energetsko nezavisni i održivi“, kaže predsednik UO Steklarne Hrastnik Igor Lah.

  Staklara je, kazala je predsednica Vlade Ana Brnabić, strateški važna za državu jer je privreda gotovo kompletnu ambalažu od stakla do sada morala da uvozi.

  „Zato što nemamo sopstvenu proizvodnju stakla, odnosno svakako ne dovoljno, neke od naših privrednih grana nisu mogle dalje da rastu i nisu mogle da izvoze dovoljno, ovo je takođe problem koji počinjemo da rešavamo ovom investicijom u Srpsku fabriku stakla, zato je to strateški interes Republike Srbije i čitave naše privrede“, ističe Brnabić.

  Novi vlasnici staklare najavili su podizanje proizvodnih kapaciteta fabrike u narednih šest godina za 640 odsto, veći broj radnika kao i osnivanje nacionalnog centra za reciklažu stakla.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE