Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skupštinski odbori uglavnom „naprednjački“: Arsiću finansije, Neveni Đurić kultura

  U novom sazivu Parlamenta Srbije izabrani su predsednici skupštinskih Odbora za finansije, diplomatiju, ekologiju, poljoprivredu, kulturu i rad.

  Za predsednika Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u novom sazivu Parlamenta izabran je Veroljub Arsić iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“ koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu.

  Zamenik predsednika Odbora biće Dušan Bajatović iz poslaničke grupe „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“.

  Za predsednika Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine izabran je Milimir Vujadinović iz grupe „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“. Za zamenika je izabran Marko Mladenović takođe sa liste „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“.

  Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u narednom mandatu vodiće poslanica Srpske napredne stranke – Nevena Đurić.

  Skupština

  Za predsednicu Odbora za spoljne poslove izabrana je Marina Raguš iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“, dok će njen zamenik biti Stefan Krkobabić iz poslaničke grupe „POKS – Solidarnost i pravda“.

  Za predsednika Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu po peti put izabran je Marjan Rističević sa liste „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“, dok će njegov zamenik biti Jožef Tobiaš iz Saveza vojvođanskih Mađara.

  Za predsednika skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva izabran je Hadži Milorad Stošić iz Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS), dok je za zamenika predsednika tog odbora izabrana Svetlana Milijić iz Srpske napredne stranke.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE