"Skromna" imovina Mila Đukanovića: Bankarski račun "NIJE DOSTUPAN"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Skromna” imovina Mila Đukanovića: Bankarski račun “NIJE DOSTUPAN”

  Predsednik Crne Gore Milo Đukanović primao je najveći deo prošle godine nepunih 2.105 evra, stoji u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

  Kako pišu podgoričke Vijesti, on je ujedno i predsednik četiri radna tela – Saveta za odbranu i bezbednost, Saveta za održivi razvoj, klimatske promene, Senata Prestonice i Koordinacionog odbora za prenos posmrtnih ostataka potomaka dinastije Petrović-Njegoš iz Italije, Francuske i Austrije. Za ove angažmane nije plaćen.

  Đukanović je prijavio da je njegova supruga Lidija Đukanović veći deo godine primala malo više od 890 evra.

  Kada je u pitanju nepokretna imovina, Đukanović je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih koje je stekao otkupom, a nakon ostavinskog postupka razmenom ili nasledstvom stekao je i stambene prostore od 47 i 170 kvadrata, nestambene prostore od 42, 70 i 168 kvadrata, garaže od 81 kvadrat, i oko 110.000 metara kvadratnih zemljišta.

  Vijesti su u julu objavile da je predsednik Demokratske partije socijalista u imovinskom kartonu kojim se prijavljuje uvećanje imovine vrednosti preko 5.000 evra, Agenciji prijavio da je postao vlasnik velikog zemljišta i više nekretnina.

  Supruga je, prema kartonu, vlasnica porodične stambene zgrade od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade, 500 kvadrata dvorišta i preko 2.500 kvadrata zemljišta, objavile su Vijesti.

  Đukanović je od ranije vlasnica Audija a3 iz 2006. godine, a zajedno sa suprugom je vlasnica vaučera.

  On je suvlasnik firme Global Montenegro i čevrtine Univerzitatsa – osnivača Univerziteta Donja Gorica.

  U Đukanovićevom imovinskom kartonu se navodi i da je na Univerzitats upisano nepunih 20.000 kvadrata zgrade i garaže i malo više od 12.000 kvadrata zemljišta u Donjoj Gorici.

  Na Global Montenegro upisano je 20.130 kvadrata zemljišta pod hipotekom u Budvi.

  Đukanović nije dao saglasnost Agencije da pristupi njegovom bankarskom računu.

  Izvor: Vijesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE