Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SKORO KAO TODORIĆ: Rasprodaja imovine bivše Čedine firme

  Imovina kompanije SHSF, u kojoj je lider Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović imao 45 odsto akcija, a nad kojom je Privredni sud pokrenuo stečaj 2015. godine, uveliko se rasprodaje kako bi se namirili dugovi.

  Tako je oglašena prodaja porodične stambene zgrade u Krnjači, a početna cena na aukciji zakazanoj za 26. jun je 14,71 milion dinara.

  Kako može da se vidi u katastru, porodična kuća u vlasništvu je kompanije SHSF. Reč je o sedmosobnoj stambenoj zgradi na dva sprata sa ograđenim dvorištem.

  Zahtev za stečaj SHSF je pre nepune dve godine podnela Marfin banka zbog duga od 24 miliona dinara. Inače, ova banka i ranije je zahtevala pokretanje stečaja u nekoliko kompanija u kojima su Jovanović ili članovi njegove porodice bili vlasnici.

  Lider LDP je sve do 9. februara 2015. godine bio upisan kao suvlasnik ove firme, nakon čega je njegov udeo prenet na izvesnog Dragana Unkovića.

  Ovo nije jedina kompanija iz čije vlasničke strukture je izbrisano ime Čedomira Jovanovića. Lider LDP je ranije otvoreno govorio da je jedini vlasnik firme Agrohab. Formalno, on više nije vlasnik ni ove firme, piše POLITIKA.

  Izvor: Politika

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE