Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Škola u KG zabranila telefone: Nema slikanja, poruke i pozivi samo na odmoru

  Osnovna škola „Dragiša Mihailović“ prva je u Kragujevcu i učenicima i nastavnicima zabranila korišćenje mobilnih telefona.

  Direktor škole „Dragiša Mihailović“ u naselju Stanovo, Dalibor Tvrdišić, rekao je za portal InfoKG da je zabrana korišćenja mobilnih telefona vrsta prevencije digitanog nasilja i da je zabranjeno fotografisanje i snimanje, a da su pozivi i slanje poruka dozvoljeni samo na odmoru.

  „Đaci su obavezni da isključe mobilne telefone kada počne čas i odlože ih na posebna mesta predviđena za to“, kazao je on.

  Prema njegovim rečima, u jednoj učionici je postavljeno platno s džepovima u koje se odlažu telefoni, a uskoro će tako biti u svakoj učionici. „Ukoliko nastavnik odluči da je za nastavu potrebna neka aplikacija, mobilni se koristi u jednom delu časa“, rekao je Tvrdišić.

  Napomenuo je da je ograničena upotreba mobilnih telefona i tokom velikog i malog odmora, kada učenici mogu da ih koriste samo za slanje poruka i pozive, ali je „strogo zabranjeno Slikanje i snimanje“.

  Prema njegovim rečima, ograničenje upotrebe mobilnih telefona odnosi se i na nastavnike i sve druge koji dolaze u školu, pa i roditelje.

  U toj školi je po preporuci Ministarstva prosvete gotovo mesec dana već zabranjena upotreba mobilnih telefona tokom nastave, s čim su se složili Savet roditelja i nastavnici.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE