Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren konkurs za studentske stipendije: 50.000 EUR za 25 najboljih

  Prepoznajući mlade kao važan deo zajednice i njihovo obrazovanje kao ključni pokretač razvoja društva, kompanija Coca-Cola HBC Srbija u saradnji sa Ministarstvom prosvete raspisala je konkurs „Čuvamo talente u punoj snazi“ za dodelu 25 vrednih studentskih stipendija, u ukupnom iznosu od 50.000 evra. Prijave na konkurs za stipendije biće otvorene od 30. marta do 21. aprila 2023. godine.

  Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti druge do pretposlednje godine osnovnih/integrisanih akademskih studija državnih fakulteta u Republici Srbiji (ekonomski fakulteti, fakultet organizacionih nauka, elektrotehnički fakultet, mašinski fakulteti, saobraćajni fakulteti, inženjerski fakulteti, fakulteti tehničkih nauka i elektronski fakulteti) sa prosekom ocena iznad 8.50, koji su državljani Republike Srbije.

  Iznos stipendije po studentu je 2.000 evra

  Prijave za Konkurs mogu se slati putem obrazca na sledećem linku: ČUVAMO TALENTE U PUNOJ SNAZI.

  Ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zahvalnost kompaniji Coca-Cola HBC Srbija što i ovim konkursom, još jednom, iskazuje društvenu odgovornost:

  I ovde nas je povezao isti cilj, a to je da stvaramo još bolje i kvalitetnije uslove za školovanje naših studenata. Ministarstvo prosvete kroz različite projekte radi na unapređenju uslova za učenje i studiranje. Važno je da na različite načine podržimo naše talentovane učenike i studente.

  On je naveo da će Ministarstvo nastaviti da investira u visokoškolske ustanove, izgradnju novih domova, ali i da dodeljuje stipendije i kredite najboljim učenicima i studentima u Republici Srbiji.

  Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov naveo je da su mladi najveća snaga svakog društva, te da im je, posebno u vremenima stalnih promena, potrebna podrška i osnaživanje.

  Zato pored dva programa za mlade, Coca-Cola podrška mladima i Coke Summership letnjih praksi, pokrećemo i inicijativu Čuvamo talente u punoj snazi. Ova inicijativa inspirisana je obeležavanjem našeg jubileja, 25 godina poslovanja u Srbiji“, rekao je Atanasov. „Baš kao što je naše poslovanje nakon četvrt veka dostiglo svoju punu snagu, tako želimo da podržimo mlade talente da ostvare svoje pune potencijale. Pored novčanih stipendija, planiramo da obezbedimo i druge forme podrške stipendistima, poput mentorstva i prilike da upoznaju načine rada jedne kompanije kao što je Coca-Cola HBC, poručio je Atanasov, pozivajući mlade da se prijave i postanu stipendisti.

  Kompanija Coca-Cola HBC Srbija do sada je podržala na desetine hiljada mladih u njihovom profesionalnom i ličnom razvoju, kroz različite programe i inicijative

  Jedan od primera je i nacionalni edukativni program „Coca-Cola podrška mladima“. Program mladima u Srbiji od 18 do 30 godina omogućava da unaprede svoje veštine kako bi lakše došli do posla ili pokrenuli sopstveni biznis.

  Pored toga, kompanija  već 11 godina otvara svoja vrata za praktikante, kroz letnji program prakse Coke Summership.

  Do sada je skoro 300 mladih obavilo praksu u kompaniji, od kojih se preko 70 njih zaposlilo u Coca-Cola HBC Srbija po završetku Coke Summership programa.

  Kompanija je nedavno osvojila prvo mesto u kategoriji poslodavac lider, po mišljenju mladih koji su učestvovali u AIESEC Youth Speak anketi.

  Tekst Konkursa dostupan je na sledećem linku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Coca-Cola HBC Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE