Skandal u CG: Deo Vladine dokumentacije UNIŠTEN?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skandal u CG: Deo Vladine dokumentacije UNIŠTEN?

  Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je “najverovatnije tačno da je veliki deo vladine dokumentacije od 2016. do 2020. godine uništen”.

  “Iz zgrade Vlade je iznesen ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi”, rekao je on na konferenciji za medije na Cetinju.

  Novi direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukšić je ranije za list Vijesti rekao da je uništen deo dokumentacije te službe koji se odnosi na nezakonito prisluškivanje opozicionih lidera i građana. Najavljeno je da će biti sprovedena istraga.

  “Zamolio bih tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao ni po babu ni po stričevima. Da svako radi svoj posao odgovorno i blagovremeno, to je neminovnost koja nas čeka”, rekao je Krivokapić nakon sednice Vlade.

  Kako je saopšteno, Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet i u toku je izviđaj povodom navoda prvog čoveka ANB da su pojedini pripadnici te službe nezakonito prisluškivali i pratili građane, a potom uništili dokumentaciju o tome.

  “Pokrenuli smo postupak. Pozvali smo Vukšića da da izjavu. Dostaviće je pismenim putem”, kazao je na današnjoj konferenciji za medije glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

  Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) i član Odbora za bezbednost i odbranu, Raško Konjević, uputio je inicijativu tom skupštinskom telu za kontrolno saslušanje šefa Agencije za nacionalnu bezbednost.

  Izvor: Beta

  Foto: Vlada Crne Gore

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE