Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  beer fest

  Skaj mjuzik preuzima „Beer Fest“

  Organizatori beogradskog Bir festa najavili su da kompanija Skaj mjuzik preuzima brend te manifestacije, kao i da će zaostala dugovanja prema bendovima biti isplaćena u potpunosti.

  Oni su novinarima u zgradi te kompanije u Beogradu rekli da su problemi nastali kada je prethodni većinski vlasnik, Beogradska kulturna mreža (BKM), upao u finansijske probleme, ali najavili i da će festival biti održan i 2022. godine, od 18. do 21. avgusta.

  Osnivač kompanije Skaj mjuzik Milenko Škarić naglasio je da ta korporacija nije imala nikakve veze sa organizacijom festivala 2021. godine i najavio da će preuzeti brend beogradskog Bir festa.

  „U potpunosti nameravamo da svojim sredstvima svim izvođačima nadoknadimo njihove honorare. Ovim putem pozivam sve izvođače da nam se obrate putem svojih menadžera, mi ćemo sa svakim pojedinačno sačiniti ugovor i u potpunosti isplatiti sredstva koja im se duguju“, istakao je Škarić.

  Istakao je da je ukupan dug prema 62 benda koji su nastupili na festivalu 2021. godine oko šest miliona dinara, kao i da se nada da ta situacija neće obeshrabriti bendove da nastupe na nekom od sledećih festivala.

  „Verovatno će neki izvođači tražiti honorare avansno, pravo svakog izvođača je da ima uslove pod kojima će nastupiti. Ja se nadam da će naše učešće u ovome, kao što se to desilo i sa drugim festivalima u kojima smo bili suvlasnici, samo ohrabriti sve izvođače da učestvuju u manifestaciji, tim pre što smo mi uvek bili neka vrsta garancije da će honorari uvek biti isplaćeni“. dodao je Škarić.

  Dosadašnji organizator festivala i direktor BKM Vladica Radević rekao je da su nastupili finansijski problemi u firmi i da oni te probleme pokušavaju da reše već mesecima.

  „Većinski vlasnik Beogradske kulturne mreže, čiji sam ja direktor, je u katastrofalnoj finansijskoj situaciji trenutno, koja vuče na bankrot i pričamo o dugovima u milionima evra“, rekao je Radević.

  Istakao je da je potpuno opravdan revolt bendova kojima je BKM ostala dužna honorare i da su se zbog toga obratili kompaniji Skaj mjuzik, kojoj BKM duguje oko 55 miliona dinara za opremu i tehničku produkciju.

  Veliki broj domaćih bendova koji su u avgustu 2021. godine nastupili na festivalu izašao je u javnost 24. marta sa zajedničkim saopštenjem, u kojem su naveli da taj beogradski festival do danas nije isplatio ugovorom dogovorene honorare za nastupe. „Prave se mrtvi, ne obaveštavajući nas gde je zapelo, kako je smelo da zapne i kada ćemo biti isplaćeni“, navodi se saopštenju objavljenom na njihovim zvaničnim Fejsbuk profilima.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE