"Sistem prenapregnut, pacijenti iz Beograda od danas u Kruševac"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Sistem prenapregnut, pacijenti iz Beograda od danas u Kruševac”

  Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je da je sistem prenapregnut i da će kovid pacijenti već danas početi da se šalju u kovid bolnicu u Kruševcu.

  On je nakon sastanka ministra zdravlja s direktorima kovid i ne-kovid bolnica rekao da je broj prijema i dalje veći nego broj otpusta, te da su angažovani dodatni kapaciteti u postojećim kovid bolnicama za Grad Beograd u KBC Dragiša Mišović, KBC “Zemun” i VMC Karaburma.

  „Maksimalno ćemo angažovati kapacitete u kovid bolnici Kruševac s obzirom na to da je kovid bolnica Batajnica već dovoljno opterećena i nalazi se pri kraju projektovanih kapaciteta, tako da je za očekivati da će u toku današnjeg i sutrašnjeg dana pacijenti i iz Beograda i drugih mesta biti upućivani u kruševačku kovid bolnicu na dalje lečenje“, kaže Stevanović.

  „Shodno daljem razvoju situacije u narednim danima ćemo donositi odluke šta će još morati da se radi, kako da se prilagođava sistem. Cilj svih ovih manevara je da maksimalno koliko je moguće očuvamo trenutne kapacitete nekovid sistema da bi ljudima koji nemaju kovid a imaju druge ozbiljne bolesti neko mogao da pomogne“, dodaje on.

  Stevanović je istakao i da je veliki problem to što postoji određen broj ljudi koji negiraju postojanje virusa, kao i da imaju negativan stav prema vakcinaciji, ali ističe da nam je to jedini put ka vraćanju normalnom životu.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE