Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali, BDP

  Siniša Mali obelodanio: Država Zvezdi i Partizanu dala 130 miliona EUR, a duguju za porez

  Fudbalski i košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda duguju 25 miliona evra za porez, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

  On je u jutarnjem programu TV Pink govorio o detaljima koji se odnose na poslovanja fudbalskih i košarkaških klubova Crvena zvezda i Partizan.

  Siniša Mali: Trpi budzet Srbije

  Istaknuto je da „večiti“ rivali duguju ogromne cifre na ime poreza, zbog čega trpi budžet Srbije.

  „FK Crvena zvezda je od 2012. do ove godine dobio 63,4 miliona evra od države i sponzorskog ugovora sa Gaspromom, a FK Partizan 14 miliona evra. U isto vreme Zvezda za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan 1,29 milijardu dinara“, rekao je Mali za TV Pink.

  Koliko su dobili?

  Kako je istakao, KK Crvena zvezda je za 10 godina od države dobio 26 miliona evra, a u istom periodu KK Partizan je dobio 24,4 miliona evra, od države i sponzorskog ugovora sa NIS-om. Zvezda duguje za porez 96,6 miliona dinara, a KK Partizan 649,7 miliona dinara.

  „To je sedam miliona evra duga samo od ova dva košarkaška kluba“, rekao on i potvrdio da je Ministarstvo finansija uradilo detaljnu analizu poslovanja fudbalskih i košarkaških klubova.

  „Ovde se radi o nasleđenom problemu koji traje decenijama. Problem je što je postalo navika da državi dugujete koliko hoćete, a kad god imate potrebu da tražite da država pomogne“, istakao je Mali.

  On je naveo da za te pare mogu da se izgrade novi vrtići, kupe novi autobusi i završe drugi projekti.

  „Pričao sam sa predsednikom Vučićem da država mora da pomogne da nađemo jakog stranog sponzora za Partizan da ga podrži u narednih desetak godina“, rekao je Mali.

  Šta je plan?

  „Prevashodno se nadam da će građani videti na osnovu ovih cifara koliko država stoji iza Zvezde i Partizana. Jer svaki put kada je neki poraz i neki problem, uvek je država kriva i ništa nije uradila. Evo gospodo draga, država je uložila preko 130.000.000 evra, a vi i dalje dugujete za porez ogromne sume novca. To dovoljno govori o njihovom stavu prema državi. Tu smo da pomognemo, ali moramo da uvedemo više reda u poslovanje sportskih klubova. Rekao sam predsedniku da ćemo nastaviti da ih pomažemo, ali uz veću kontrolu njihovih finansija, kako bismo barem ispoštovali tu obavezu da se porez državi plati i da ti klubovi budu primer. Da se ne vraćamo stalno na to ‘dajte novac, morate da nam pomognete’, a onda kada državi treba da se plati svoje, od toga nema ništa. Zato stalno ponavljam u gostovanjima da svako uzme svoj fiskalni račun, porez je sveto pismo i nadam se da me građani razumeju“, zaključio je Siniša Mali.

  Danas: FSS ponovo „DREŠI KESU“ za Zvezdu i Partizan

   

  Izvor: Beta/021/ Pink

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE