Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas: FSS ponovo „DREŠI KESU“ za Zvezdu i Partizan

  Crvena zvezda i Partizan dobili su od Fudbalskog saveza Srbije novčanu pomoć u iznosu od oko 2,5 miliona evra kako bi dobili UEFA licencu za takmičenje u evrokupovima, saznaje nezvanično Danas.

  Ovo, prema informacijama do kojih je došao beogradski list, nažalost nije prvi put da FSS spasava večite rivale u poslednji čas i finansijski ih pomaže da se ne bi ponovila bruka iz 2014. godine kada je Crvena zvezda zbog dugovanja bila suspendovana iz evrokupova na godinu dana.

  Upravo je od te sezone postala praktično standardna praksa da FSS u martu priskače u pomoć večitim rivalima, pošto se u tom mesecu obavlja poslednja finansijska provera od strane UEFA koja utiče na davanje ili uskraćivanje evrolicence za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

  Ove sezone je zbog pandemije virusa COVID-19 UEFA provera bila odložena za leto, a oba večita rivala po staroj navici imali neisplaćena dugovanja prema bivšim igračima i klubovima iz kojih su ih prethodno dovodili.

  Suma od oko 2,5 miliona evra, koliko je FSS izdvojio za večite, postala je prema našim saznanjima vid standardnog iznosa na koji su dva najveća srpska kluba navikla da dobijaju godišnje od srpske „kuće“ fudbala.

  Poređenja radi, Crvena zvezda je 2014. suspendovana iz evrokupova zbog sume od 840.000 evra.

  „Večiti“ milionski dugovi

  Sadašnja uprava Crvene zvezde nasledila je od prethodne ogroman dug od preko 50 miliona evra, koji je za pola decenije uspela da smanji za oko 20 miliona, ali još uvek nedovoljno da bi klub mogao da potpuno bude na zdravim nogama.

  Crveno-beli su se hvalili da su u dve godine učešća u Ligi šampiona uspeli da zarade upravo 50 miliona evropskih novčanica, ali je prema poslednjem izveštaju revizora za prošlu godinu dug i dalje oko 32 miliona.

  Uprava Partizana takođe je nasledila minus u kasi, ali je umesto da ga smanji uspela da ga duplira za poslednjih pet godina.

  Tako prema poslednjem izveštaju Agencije za privredne registre duguju čak 31 milion evra i ukoliko ne uspeju da se ove sezone plasiraju u Ligu Evrope, jedini prihod moći će da im bude (prinudna) prodaja igrača.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE