Singapurski milijarder preuzeo Kupare od Rusa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Singapurski milijarder preuzeo Kupare od Rusa

  Singapurski milijarder preuzeo je Kupare od Rusa, piše Večernji list, navodeći da je HPL Group vlasnik 38 hotela najviše kategorije, od čega 18 pod brendom Four Seasons.

  Pre sedam godina jedino je investitor Sergej Gljadelkin, odnosno ruski kapital, pokazao ozbiljan interes da vrati turističku slavu nekadašnjem vojnom odmaralištu Kupari.

  Kompanija Avenue ulaganja krajem te 2015. dobila je koncesiju na 99 godina, otvarenje superluksuznog kompleksa najavljeno je za 2020, ali na tome je manje-više sve i završilo.

  Da planovi ruskog investitora definitivno ne idu kako je zamišljeno, potvrdilo se u septembru kada je singapurska kompanija HPL Group kupila 50 odsto udela kompanije Avenue ulaganja. Pre nekoliko dana, pak, Rusi su isplaćeni pa su potpuno izišli iz ove priče.

  Firma HPL Croatia Limited, koja je u stoprocentnom vlasništvu kompanije Hotel Properties Ltd. iz Singapura, 5. aprila je postala vlasnik 90 odsto osnovnog kapitala firme Kupari Luxury Hotels d.o.o.

  Ugovorom o kupoprodaji poslovnih udela s firmom Avenue ulaganja tog dana je HPL Croatia Limited stekla dodatnih 40 procenata osnovnog kapitala i tako postala većinski vlasnik.

  Prema pisanju medija, 50 odsto udela u Avenue grupi Singapurci su lane platili 3,52 miliona evra, a nema informacija koliki su iznos dali za ovih 40 odsto.

  Inače, HPL Singapore vlasnik je 38 hotela najviše kategorije, od čega 18 pod brendom Four Seasons i to je čini najvećim partnerom tog brenda u svetu. Ova singapurska firma trenutno gradi čak šest hotela koji će takođe poslovati u sklopu brend Four Seasons.

  Sedamdesetpetogodišnji osnivač i vlasnik tvrtke HPL Singapore Ong Beng Seng navodno već dugo priželjkuje da otvori i jedan Four Seasons na dubrovačkom području. Tu svoju ambiciju, kako se čini, mogao bi da ostvari 2025. godine.

  Izvor: Seebiz

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE