Singapur 2022. uvodi autonomne autobuse

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Singapur 2022. uvodi autonomne autobuse

  Autobusi bez vozača pojaviće se 2022. godine na ulicama Singapura u sklopu planova poboljšanja mobilnosti u tom prenaseljenom azijskom gradu-državi, koji bi mogao postati ključni globalni igrač u toj tehnologiji.

  Singapur je do sada uspešno sprečavao gužve kakve guše druge azijske gradove, poput Manile i Džakarte, koristeći se naknadama za korišćenje puteva i velikim subvencijama javnog prevoza, pa se zbog toga svrstao među najskuplje gradove na svetu za vlasnike automobila.

  Sada grad namerava da usvoji tehnologiju samovozećih autobusa kako bi još više odvratili građane od korišćenja automobila i poboljšali mobilnost.

  Autobusi bez vozača uključivaće se u sauobraćaj u satima u kojima su najveće gužve. Saobraćaće u tri nova prigradska naselja u sklopu pilot projekta, najavio je resorni ministar prilikom predstavljanja centra za testiranje samovoznih vozila.

  Ministar je kazao i da će ta tehnologija pomoći Singapuru da “ublaži manjak prostora i radne snage koji trenutno ograničavaju sistem kopnenog prevoza” i izrazio nadu se da će grad-država postati ključni globalni igrač u tom sektoru.

  Oko 10 lokalnih i stranih firmi u Singapuru trenutno testira tehnologiju autonomnih vozila. Neki vodeći igrači u tom sektoru smatraju da će u Singapuru za 10 godina autonomna vozila “bez ikakvog oblika ljudske intervencije” voziti autoputevima i gradskim ulicama.

  Izvor: Seebiz

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE