Sindikat niške Hitne pomoći: Maske prodavali po nabavnoj ceni plus 5 gratis

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikat niške Hitne pomoći: Maske prodavali po nabavnoj ceni plus 5 gratis

  Nakon pisanja medija da je Sindikat zaposlenih u zdravstvu u niškoj Hitnoj pomoći prodavao zaposlenima u hitnoj zaštitne maske, oglasila se predsednica sindikata Jelena Živković tvrdeći da ta organizacija nije zarađivala na maskama.

  Iako je u oglasu stajalo da se maske prodaju po ceni “oko 100 dinara”, predsednica Sindikata, koja se redakciji javila tek nakon objavljivanja teksta, kaže da su maske zaposlenima prodavane po 80 dinara.

  Dodaje i da je svakom članu poklonjeno po pet maski, a da su one kupljene sindikalnim parama.

  Ona kaže da je povodom ove situacije održan i sastanak Izvršnog odbora gde je doneta odluka da se svakom članu pokloni po 5 maski, a da preostalu količinu mogu kupiti po ceni od 80 dinara za svoje porodice, jer su maske tih dana kada je oglas postavljen, bile u deficitu.

  “Maske su prodavane po ceni od 80 dinara tj. po nabavnoj ceni, jer je Sindikat kupio maske sopstvenim sredstvima po istoj ceni, za šta posedujem verodostojnu dokumentaciju. Time je Sindikat učinio uslugu svijim članovima, tako da prodaja nije bila profitabilnog, već uslužnog karaktera”, piše u dopisu Živkovićeve.

  Naglašava da Sindikat ne zarađuje na medicinskim radnicima i da su to navodno proveravali i Tržišna inspekcija i Odeljenje za privredni kriminal MUP.

  Pita se i da li u ovakvoj situaciji “čovek, vozač, uzbunjivač” može da se bavi plasiranjem neistina i uznemiravanjem javnosti bez osnova.

  Uzbunjivač koji je o ovome obavestio i ministra zdravlja, Dragan Stamenković kaže da ima dokaze kolega koji su potpisali i pristali da kupe maske po ceni od 100 dinara.

  “Kolege su kupovale po toj ceni, po ceni od 100 dinara. Postoje spiskovi. Sve je išlo preko dispečera. To što je u oglasu cena bila “oko 100 dinara” ne znači ništa, jer je Sindikat onda mogao da prodaje maske po 80, 100 ili 120 dinara. Morali su da stave tačnu cenu, a ona je bila 100 dinara”, kaže Stamenković.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE