Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijat

  Sindikalac Fijata: Neko je sve ovo smislio da radnici odu iz kompanije

  Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija Saša Đorđević izjavio je da radnici ovih dana odlaze u fabriku kako bi se bliže informisali o ponudi za odlazak na rad u inostranstvo, ali i izrazili svoj stav o tome.

  On je agenciji Beta rekao da zaposleni i dalje nemaju formalnu ponudu poslodavca u vezi sa njihovim statusom, kao i da prilikom razgovora radnici ništa ne potpisuju.

  Prema rečima Đorđevića, FCA nema nikakve brojeve, odnosno još nije poznat plan kompanije o tome koliko radnika može da ode u inostranstvo na rad, kao i koliko će radnika biti tehnološki višak.

  On je ocenio da nema nikakvih pomaka posle prošlonedeljnog razgovora predstavnika tri sindikata sa poslodavcem u resornom ministarstvu.

  Đorđević kaže da se poslodavac drži svojih uslova, odnosno ponude za odlazak radnika na dvogodišnji rad u Stelantisovim fabrikama u inostranstvu, kojoj je alternativa otkaz.

  Kako je naveo, budući da su radnici FCA mladi ljudi sa porodicama, 95 odsto njih ne može da odgovori na ponudu za odlazak u inostranstvo.

  Đorđević je istakao da mu se čini da je „neko“ sve ovo dobro osmislio kako bi radnici otišli iz kompanije.

  Rukovodioci napuštaju kompaniju

  On je rekao i da fabriku napuštaju rukovodioci i naveo primer direktora proizvodnje fabrike Vladana Lukića koji je dao otkaz.

  Đorđević je potvrdio da je po dogovoru u Ministarstvu rada, inspekcija rada bila u kragujevačkoj fabrici i da su predstavnici kompanije samo usmeno obavestili sindikat da je „sve urađeno po zakonu“.

  On je najavio da će se tim povodom inspekciji rada zvanično obratiti, kako bi dobio njeno mišljenje u pisanoj formi.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE