Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Silicijumska dolina

  Problemi u raju: Više od polovine stanovnika Silicijumske doline želi da ode

  Silicijumska dolina više nije idealno mesto za život. Više od polovine stanovnika velikog tehnološkog centra u Silicijumskoj dolini planira da napusti region zbog rastućih troškova i problema sa kvalitetom života, pokazuju rezultati ankete objavljene ove nedelje.

  Ogromnih 64 odsto stanovnika Silicijumske doline, gde se nalaze velike korporacije kao što su Gugl, Meta i Epl, kaže da su zabrinuti jer je region na pogrešnom putu, prema anketi Silikonske doline 2022. koju su sproveli „Joint Venture“ i Institut Silicijumske doline za regionalne studije.

  U međuvremenu, 56 odsto ispitanika reklo je da će se verovatno iseliti iz oblasti zaliva „u narednih nekoliko godina“. Cifra je još veća za radno sposobne stanovnike. Čak 59 odsto odraslih od 18 do 64 godine ukazuje da će verovatno tražiti bolje mesto za život, piše New York Post.

  Među pojedincima koji planiraju da odu, 67 odsto je kao razlog navelo troškove stanovanja, dok je 47 odsto ukazalo na pad kvaliteta života, a 43 odsto muči visoki porez u ovoj oblasti.

  Silicijumska dolina

  Silicijumska dolina, Pixabay

  Loši uslovi za život u Silicijumskoj dolini

  „Tamo je raspoloženje loše. Raspoloženje je mračno“, rekao je Rasel Henkok, izvršni direktor „Joint Venture“ i predsednik Instituta za regionalne studije Silicijumske doline, tokom brifinga o nalazima ankete.

  „Ljudi koji rade u Silikonskoj dolini misle da uprkos njihovom radu, čitav region gubi tlo pod nogama“, dodao je Henkok.

  Rezultati ankete su se pojavili tokom perioda u kojem je nekoliko istaknutih preduzeća, uključujući i neke sa sedištem u oblasti Bay Area, odlučilo da napusti Kaliforniju. Firme koje su se preselile su Tesla, Oracle, Hewlett Packard i Charles Schwab.

  Visoki troškovi stanovanja u Silicijumskoj dolini bili su glavna briga za stanovnike, a 76 odsto ispitanika je identifikovalo visoke troškove stanarine i kuće kao „izuzetno ozbiljan problem“.

  Silicijumska dolina

  Silicijumska dolina (Unsplash)

  Kada se pogoršao kvalitet života?

  Ostali „izuzetno ozbiljni problemi“, koje su lokalni stanovnici označili, uključuju troškove života, pri čemu je 72 odsto ispitanika koristilo taj opis, beskućništvo kod 71 odsto i sklonost regiona suši od 58 odsto.

  Uzimajući u obzir sve faktore, 36 odsto stanovnika Silicijumske doline koji su odgovorili na anketu reklo je da se kvalitet života u oblasti zaliva pogoršao u poslednjih pet godina.

  Rezultati su bili iskrivljeni na osnovu političkih opredeljenja. Na primer, 62 odsto republikanaca reklo je da je kvalitet života postao „mnogo gori“, u poređenju sa samo 23 odsto demokrata.

  „Joint Venture“ i njegovi partneri izračunali su rezultate onlajn ankete u kojoj je učestvovalo 1.736 stanovnika u pet okruga Bay Area. Anketa je sprovedena od 9. do 20. septembra.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE