Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski proizvodi širom Afrike: Još jedna DOMAĆA KOMPANIJA u Egiptu

  Кompanija „Sigma“ iz Crvenke potpisala je danas memorandume o razumevanju sa kompanijama „Technical Chemical Laboratories“ i „Rampex“ iz Кaira sa kojima će u Egiptu osnovati zajedničko preduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava, saopštila je Privredna komora Srbije.

  „Sigma“ će iz Srbije izvoziti svoju tehnologiju a zajedničkim ulaganjem (joint venture) sa dve egipatske kompanije, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj hemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu celog afričkog kontinenta.

  „Dogovor je da Sigma da opremu i tehnologiju, a dve povezane egipatske firme logistiku u proizvodnji i distribuciju dezinfekcionih sredstava na teritoriji Egipta. Takođe, egipatska kompanija bi plasirala gotove proizvode, kao i tehnologiju ostalim afričkim zemljama“, rekao je sekretar Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PКS Dragan Stevanović.

  Beograd, 20.07.2022. – Poslovni forum Srbija-Egipat odrzan je danas u Palati Srbija u Beogradu. (BETAPHOTO/PRIVREDNA KOMORA SRBIJE/Ivana Vukotic)

  Memorandume o razumevanju potpisali su Dragan Кapičić, vlasnik i direktor „Sigma Crvenka“ i Hoda Galal Jasa, (Hoda Galal Yassa), predsednica i izvršna diretorka HYassa Group, u čijem se vlasništvu nalaze obe egipatske kompanije.

  U pitanju je višemilionska zajednička investicija, a finalizacija ugovora dve strane planirana je na jesen ove godine.

  „Sigma“ je vlasnik tehnologije „Hlorogen“, poseduje C znak za opremu i jedina u zemlji ima EU sertifikat da je njihovo sredstvo učinkovito na virus Sars-CoV-2, izazivača kovida-19, navela je PKS.

  Domaća kompanija Eliksir grupa planira da gradi fabriku u Egiptu

  Izvor: PKS

  Foto: Beta/PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE