Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Eliksir domaća kompanija

  Domaća kompanija Eliksir grupa planira da gradi fabriku u Egiptu

  Domaća kompanija Eliksir grupa dogovorila je saradnju sa vodećom egipatskom kompanijom za eksploataciju i istraživanje rude fosfata Misr Phosphate Company (MPCO), koja podrazumeva zajedničke aktivnosti počev od eksploatacije novih rudnih polja u oblasti Crvenog mora, preko razmene znanja i tehnologija do izgradnje zajedničke fabrike u Egiptu. To je potvrđeno potpisivanjem Memoranduma o saradnji dve kompanije u Eliksir grupi, u Novom Sadu.

  „Na sastanku sa egipatskim partnerima dogovorili smo više džoint venčera (joint venture). Naši instituti radiće obogaćivanje i prečišćavanje fosforne stene, jer imaju bogato iskustvo u tome, kako bi se podigao kvalitet egipatskog fosfata“, rekao je Stanko Popović, vlasnik Eliksir grupe.

  Radićemo i studiju izvodljivosti za izgradnju zajedničke fabrike fosforne kiseline u Egiptu po Eliksirovoj tehnologiji. To bi bio džoint venčer u Egiptu, dodao je Popović.

  Čvršće povezivanje Eliksira sa egipatskom nacionalnom rudarskom kompanijom, po njegovim rečima, dugoročno bi obezbedilo stabilno snabdevanje našeg tržišta i poljoprivrednika.

  Eliksir domaća kompanija

  Eliksir domaća kompanija (Vlada Todorović)

  „Mi smo našim egipatskim prijateljima predstavili naš know-how, oni su zadovoljni dokle je Eliksir stigao u znanju i tehnologijima i žele to znanje da primene kod njih, jer naša kompanija izvozi svoje proizvode u 85 zemalja sveta i ima fabrike fosforne kiseline“, ističe Popović.

  Zahvalio je Privrednoj komori Srbije i predsedniku Marku Čadežu uz čiju su podršku, kako je naglasio, uspeli da se povežu sa MPCO, koja ima pravo na eksploataciju 70 odsto ukupnih rezervi nalaziša rude fosfata u Egiptu.

  „Posao koji je kompanija Eliksir dogovorila sa egipatskim partnerom, i to samo četiri meseca posle prve posete Egiptu u organizaciji Privredne komore Srbije, najbolji je dokaz da ogromni potencijali saradnje privreda Srbije i Egipta, osim u oblasti povećanja trgovinske razmene, postoje i u sferi investicija i zajedničkih ulaganja, kako ovde tako i na egipatskom tržištu. Ujedno to je potvrda da Srbija ima kompanije, kao što je Eliksir, sposobne ne samo da investiraju van granica svoje zemlje, već i da kroz zajedničke projekte svoje znanje i najsavremenije tehnologije prenesu partnerima u inostranstvu. Osim u uspostavljanju kontakata i umrežavanju naših poslovnih zajednica, na podršku Privredne komore Srbije, srpske i egipatske firme moći će da računaju u svim fazama realizacije dogovorenih projekata“ , izjavio je Marko Čadež, predsednik Komore uz čestitke Eliksiru na postignutom dogovoru o saradnji sa vodećom egipatskom kompanijom u oblasti eksploatacije i istraživanja rude fosfata.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Vlada Todorović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE