Šekler o popuštanju mera: "Da sam korona, rekao bih JUPI"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šekler o popuštanju mera: “Da sam korona, rekao bih JUPI”

  Blaže mere Kriznog štaba omogućiće virusu da ostane u populaciji i sačeka jesen, izjavio je virusolog Milanko Šekler. On je ovom prilikom objasnio kako bi se on osećao da je koronavirus.

  “Da sam koronavirus, rekao bih fenomenalno, hvala Bogu da je ovako”, istakao je virusolog, za RTS.

  Ukazao je da vakcinacija skoro da stoji, i da je vrlo loša struktura vakcinisanih.

  “Dobro je što su vakcinisani stariji, ali su oni manje aktivni, ne idu na žurke”, ukazao je Šekler i dodao da su mladi radno aktivni i da tu fali vakcinacije.

  Naveo je primer Čilea, koji je imao skoro 47 odsto vakcinisanih kada je ukinuo skoro sve mere, a sada je tamo ponovo zaključavanje.

  “Ovim merama samo je legalizovano ono što se već dešavalo, svadbe su išle, treštale, ja sam to video u Kraljevu, svuda je sve noramlno radilo, niko više nikoga nije pretresao, proveravao, prekidao rad objekata”, napomenuo je Šekler.

  Akcenat je, kako je ocenio, na kapacitetu i dužini rada objekata, a nije dat akcenat na to da se nose maske, drži distanca, proveri kakva je ventilacija.

  “Jel vi verujete da će maturanti na proslavama poštovati mere”, upitao je Šekler.

  “Mislim da je virus oduševljen ovim merama. Kada bih govorio u njegovo ime, rekao bih – jupi, super”, poručio je virusolog.

  Krizni štab POPUSTIO mere: Muzika u kafićima, publika na stadionima…

  Predlog za motivaciju mladih: Poklanjati im telefone i laptopove

  Što se tiče motivacije mladih da se vakcinišu, smatra da ih treba motivisati nekim stvarima koje ih zanimaju u ovoj fazi života.

  Pošto su, kako je rekao, u vreme rada od kuće i onlajn nastave internet provajderi napravili enormni profit, on bi od njih kao društveno odgovornih korporacija tražio da poklone telefone, tablete i laptopove koje bi onda delili mladima koji se vakcinišu.

  Izvor: RTS

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   Šekleru, idi malo na operaciju kapaka i podočnjaka, ne plaši nas svojim zdravljem a što se vakcinacije tiče zahvali se Kriznom štabu koji je obesmislio svaku meru. U skladu s tim Korona bi rekla da oladite malo da i ona odmori od vas.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE