Šef pretio radnicima: Ko se vakciniše – OTKAZ!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šef pretio radnicima: Ko se vakciniše – OTKAZ!

  Preduzetnik iz Nemačke izazvao je pometnju i van granica svoje zemlje objavom na Fejsbuku u kojoj je pretio svojim zaposlenima otkazom ukoliko se budu vakcinisali protiv koronavirusa.

  Nedugo nakon objavljivanja, vlasnik kompanije Krovovi Mentrup (Mentrup Bedachung & Holzbau GmbH) je spornu objavu obrisao, međutim, ona je nastavila da se šiti internetom.

  Direktor i vlasnik preduzeća Uve Mentrup napisao je da „svako ko se vakciniše nepouzdanim vakcinama, pored upozorenja mnogih stručnjaka širom sveta, ugrožava stabilnost poslovanja preduzeća!

  On je naveo i da odbacuje „eksperimente s proizvodnim kapacitetima svoje kompanije u korist farmaceutske industrije“, kao i da oni koji to ne razumeju „posao mogu da potraže negde drugde“.

  Nakon haosa koji je izazvao na Fejsbuku, vlasnik preduzeća ponovo se oglasio na istoj društvenoj mreži i rekao da ima „najbolje zaposlene koje poslodavac može da poželi“, kao i da radnicima nije zabranio da se vakcinišu, da to neće raditi ni u budućnosti jer na to nema pravo.

  Pored toga, rekao je da je spornu objavu objavio u „dogovoru sa zaposlenima“, kao i da je i dalje kritički nastrojen prema „planiranoj prinudnoj vakcinaciji medicinskog osoblja“.

  Sličan slučaj desio se i u Austriji gde je firma, koja se takođe bavi postavljanjem krovova, objavila oglas da traži radnike uz zahtev da se ne prijavljuju oni koji su se vakcinisali protiv korone ili planiraju to da učine, ali je i taj oglas obrisan.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE