Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šef KPMG-a kazao zaposlenima da „prestanu da kukaju“ o pandemiji, odmah SMENJEN

  Globalna mreža firmi koje se bave pružanjem usluga revizije, poreskog i finansijskog savetovanja KPMG potvrdila je da se njen predsedavajući povlači sa te funkcije nakon što je računovodstveni gigant pokrenuo istragu o kontroverznim komentarima iznetih zaposlenima na virtuelnom sastanku.

  Bil Majkl, koji je funkciju predsedavajućeg preuzeo 2017. godine, rekao je zaposlenima u ponedeljak da „prestanu da kukaju“ o pandemiji i uticaju lokdauna na život ljudi, dodajući da bi trebalo da prestanu da „igraju na kartu žrtve“.

  Online sastanku prisustvovala je oko trećina od 1.500 zaposlenih u savetodavnom timu za finansijske usluge.

  Majkl, koji je bio u bolnici zbog koronavirusa u martu prošle godine, kasnije se ponovo uključio u sastanak i izvinio se zaposlenima koji su kritikovali njegov izbor reči u komentarima u aplikaciji preko koje je sastanak održan. Takođe se izvinio u posebnom mejlu svim članovima konsultantskog tima.

  Firma je pokrenula istragu u vezi sa Majklovim komentarima i zatražila da se povuče, bar privremeno, dok KPMG ne završi svoju istragu.

  „Nakon sastanka 8. februara, firma je pokrenula nezavisnu istragu zbog navodnih komentara u skladu sa svojim uobičajenim procedurama. Gospodin Majkl je odlučio da se povuče sa dužnosti predsedavajućeg dok je istraga u toku. Mi ovo pitanje shvatamo vrlo ozbiljno i nećemo dalje komentarisati dok traje istraga“, rekao je portparol KPMG-a u Velikoj Britaniji.

  KPMG je zatražio od jednog od članova odbora, Bina Mehta, da u međuvremenu stupi na mesto predsedavajućeg.

  U izjavi objavljenoj u utorak, pre nego što se povukao, Majkl je rekao da mu je žao zbog reči koje je upotrebio, a koje nisu odražavale ono u šta veruje, i da se izvinio kolegama.

  „Briga o dobrobiti naših ljudi i stvaranje kulture u kojoj svi mogu da napreduju je za mene od presudne važnosti i u središtu je svega što kao firma radimo“, dodao je.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE