Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Schneider Electric

  Schneider Electric otvorio novu pametnu fabriku u Mađarskoj

  Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i digitalizaciji, otvorio je pametnu fabriku u gradu Dunaveše u Mađarskoj. Proizvodna postrojenja se prostiru na 28.000 m2 i zapošljavaće oko 500 ljudi.

  Fabrika u Dunavešeu će povećati proizvodni kapacitet za rešenja po specifičnim zahtevima (ETO ili engineering-to-order) u skladu sa specifikacijama kupaca na evropskim tržištima, pri čemu će se 90 odsto proizvoda izvoziti širom Evrope. Najnovija investicija u kapacitete pomaže da se odgovori na sve veću potražnju za rešenjima u oblastima elektrifikacije i digitalizacije u celoj Evropi. Ova potražnja je podstaknuta energetskom tranzicijom u okviru koje elektrodistributivna postrojenja  traže rešenja koja obezbeđuju veću otpornost i fleksibilnost cele mreže, uz nagli rast segmenata data centara, cloud-a i servisiranja zahvaljujući digitalizaciji i pojavi novih tehnologija.

  Schneider Electric Serbia Business Run

  Schneider Electric Serbia Business Run

  Nova fabrika je 36. po redu pametna fabrika kompanije Schneider Electric i najveća od ukupno 22 fabrike za proizvode po specifičnim zahtevima u Evropi. To će biti glavna fabrika za najnoviji srednjenaponski sklopni blok bez SF6 gasa kompanije Schneider Electric – RM AirSeT. Ova inovacija značajno povećava održivost srednjenaponskih postrojenja, glavne tehnologije za dekarbonizovane energetske sisteme na kojima se zasniva energetska tranzicija. Ova tehnologija poštuje novu strogu regulativu o F-gasu u Evropi koja se odnosi na sve korisnike srednjenaponskih postrojenja, od mreža do infrastrukture.

  „Evropa ubrzano sprovodi energetsku tranziciju i jača svoju energetsku nezavisnost“, izjavio je Jan Rejnad, viši potpredsednik za globalne proizvode po specifičnim zahtevima. “Dunaveše je naša nova vodeća fabrika za pametne srednjenaponske i niskonaponske tehnologije bez SF6 gasa koja odgovara na sve veću potražnju širom regiona i korisnicima donosi još više inovacija, veću održivost i digitalna rešenja.“

  U fabrici se primenjuju različite tehnologije u oblasti održivosti kao što su:

  • EcoStruxure IOT rešenja (sistem upravljanja objektima i energijom) kompanije Schneider Electric unapređuju energetsku efikasnost uz očekivanu uštedu energije od čak 25 odsto
  • Energetske potrebe se ispunjavaju putem solarnih panela na krovu, dopunjene obnovljivim izvorima iz mreže
  • Geotermalne toplotne pumpe se koriste za grejanje i hlađenje
  • Schneider Electric stanice za punjenje za čak 30 električnih vozila i 25 električnih bicikala
  • Kišnica se skuplja za toalete i navodnjavanje
  • Vazdušne komore sprečavaju gubitak toplote na stanicama za utovar i istovar i na ulazima u fabriku

  Svrha kompanije Schneider Electric jeste da svojim uticajem (IMPACT) osnaži svakoga da koristi raspoloživu energiju i resurse na najbolji mogući način i obezbedi razvoj i održivost za sve. Ovaj koncept nazivamo „Life is On”. Naša misija je da budemo vaš partner od poverenja u održivosti i efikasnosti.

  Mi smo globalni tehnološki lider na polju energetike, eksperti u oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije pametnih industrija, postojane infrastrukture, bezbednih data centara i intuitivnih domaćinstava. Vođeni stručnošću koju posedujemo, obezbeđujemo integrisana end-to-end IoT industrijska rešenja podržana veštačkom inteligencijom. Ista primenjujemo na proizvode, automatizaciju, softverska rešenja i usluge, isporučujući digitalne blizance koji obezbeđuju profitabilan rast našim klijentima.

  Mi smo kompanija kojoj su zaposleni na prvom mestu. Zapošljavamo 150.000 stručnjaka i sarađujemo sa preko milion partnera iz više od 100 zemalja kako bismo bili na raspolaganju našim klijentima i zainteresovanim stranama. Negujemo različitost i inkluziju u svim domenima, vođeni smislenom svrhom – održivom budućnosti za sve.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Schneider Electric

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE