Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NElt, dečja hrana

  EBRD sa 24 miliona evra finansira projekat Neltove Fabrike dečije hrane u Srbiji

  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da je obezbedila kredit od 24,04 miliona evra za Fabriku dečije hrane Nelt kompanije u Srbiji. Ta investicija će se, kako je navedeno, koristiti za finansiranje kapitalnih izdataka, omogućavajući kompaniji da poveća kapacitete, uvede nove proizvode i poboljša efikasnost poslovanja.

  Fabrika dečije hrane se, u okviru investicije, obavezuje na veću rodnu inkluziju obećavajući da će povećati procenat žena zaposlenih u logistici, distribuciji i informacionim tehnologijama.

  Strateški projekat NELT-a

  Generalni direktor Nelt Grupe Miloš Jelić rekao je da će EBRD pomoći u ostvarenju vizije kompanije, podržavajući budući rast Fabrike dečije hrane, jednog od najvažnijih strateških projekata Nelt grupe.

  „Naš finansijski aranžman će olakšati dalje širenje i diversifikaciju brendova Fabrike dečije hrane na sva trenutna tržišta Nelt-a, uključujući podsaharsku Afriku i šire“, rekao je Jelić.

  Ulaganje u budući rast

  Regionalni šef sektora agrobiznisa EBRD-a Miljan Ždrale je istakao da je to prvi projekat sa Nelt grupom, koji omogućava da se „formalizuju veze nakon godina izgradnje odnosa između banke i Neltovih osnivača i višeg menadžmenta“.

  „Ovo finansiranje će omogućiti klijentu da raste i diverzifikuje svoje poslovanje na tržištima u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. To takođe predstavlja prvi korak ka dugoročnom partnerstvu sa Neltom. Grupa je prisutna u različitim poslovima i geografskim područjima, među kojima su zapadni Balkan i podsaharska Afrika ključni za Nelt“, rekao je Ždrale.

  EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji i do sada je uložio više od devet milijardi evra, kroz 355 projekata, od kojih je većina podržala privatni sektor.

  Fokus te banke u Srbiji je, kako je navedeno, na podršci konkurentnosti privatnog sektora, tranziciji zelene energije i održivoj infrastrukturi.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE