Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GIGA Srbija (SBB kompanija)

  SBB stvorio GIGA Srbiju: Digitalizovano 36 gradova

  SBB je završio svoj najvažniji projekat „GIGA Srbija“, koji je podrazumevao digitalizaciju svih gradova u kojima pruža usluge, u godini u kojoj je obeležio jubilarnih 20 godina postojanja.

  Kompanija je digitalizaciju započela 2017. godine i u nju je uložila više od 300 miliona evra. Glavni deo projekta je bio gašenje analogne televizije sa kojom su prvobitno krenuli pre 20 godina, istakao je direktor direkcije za inžinjering Tomislav Petrović.

  Digitalizovano je 36 gradova u Srbiji, gde SBB korisnici imaju pristup zvanično najbržoj internet mreži u Srbiji do 1Gbps i veću stabilnost servisa. Imaju priliku da uživaju u najpopularnijoj TV platformi u Jugoistočnoj Evropi – EON, kao i u digitalnom kvalitetu slike i zvuka, navode u saopštenju.

  Prvi GIGA grad je bio Novi Sad, potom Beograd, dok je digitalizacijom Vrnjačke Banje završen projekat i time zvanično stvorena GIGA Srbija. Tokom realizacije projekta je ugrađeno više od 500.000 Set Top Box-eva.

  „Osim unapređenja televizijskog iskustva i gašenja analognog TV signala, korisnicima smo svake godine podizali brzine interneta. Samo 2022. godine smo im podigli za do 50 odsto. Više od 1.000 zaposlenih je učestvovalo u projektu, ogroman broj ljudi iz raznoraznih sektora koje je trebalo da organizujemo. Nije bilo lako, ali smo uspešno završili projekat“, objasnio je direktor direkcije za tehničku operativu Vladimir Radović.

  SBB kompanija

  Tomislav Petrović, Vladimir Radović i Jela Krivokapić (SBB kompanija)

  Glavni rezultati same digitalizacije su bili značajno povećanje kvaliteta svih SBB-ovih usluga, kako videa tako i interneta, oslobađanje frekvencijskih kapaciteta koji su bili neophodni za značajno podizanje brzina, kao i dalji razvoj usluga.

  „Ono što je poznato za SBB jeste da smo od samog početka pomerali granice i donosili nove tehnologije. Upravo zato smo nosioci prestižnog Ookla priznanja za najbržeg internet servis provajdera u našoj zemlji. Tu se svakako ne zaustavljamo“, kazao je Tomislav Petrović.

  Ookla nagrade, SBB kompanija

  Ookla nagrade, SBB kompanija

  SBB je u produkciju pustio i desetogigabitsku mrežu, koja donosi korisničke brzine do 10 gigabita u sekundi.

  „Mi ćemo svakako da nastavimo dalje da razvijamo naše usluge, tako da naši korisnici mogu da budu sigurni da ćemo u budućnosti da pružamo servise najvišeg kvaliteta“, naglasio je Petrović.

  10 GIGA mreža je posebno interesantna za biznis korisnike i predstavlja garanciju da će u budućnosti da bude spremna da odgovori na sve izazove.

  „Ako pogledamo u prošlost internet potrošnja je rasla iz godine u godinu. Možemo sigurno da očekujemo da će u budućnosti biti takvi trendovi sa najavom poput virtualne realnosti i sličnim novim tehnologijama. Vrlo verovatno da će taj rast biti nešto brži tako da upravo 10 GIGA brzina obezbeđuje sigurnu budućnost“,  zaključio je direktor direkcije za inžinjering Tomislav Petrović.

  SBB kompanija

  SBB kompanija, speed test

  SBB posluje u okviru United Grupe, koja ima najbržu GIGA mrežu na teritoriji čitave Jugoistočne Evrope, a 10 GIGA brzine već su dostupne u zemljama poslovanja Grupe u regionu.

  U poslednjih 10 godina SBB je u Srbiju uložio više od 500.000 evra, i to u razvoj tehnologije. Osim toga, ulagao je u servis, internet mreže, kao i u zajednicu i društvo u kom posluje.

  Podsećamo, SBB kompanija je nastala u Kragujevcu pre 20 godina, kada je bilo zaposleno svega sedmoro ljudi. Uporedo sa razvitkom kompanije, broj zaposlenih se povećavao, pa tako sada SBB kompanija ima 2.000 zaposlenih. Tokom dve decenije poslovanja u Srbiji imala je 24.000 korisnika. Nekada je pružala usluge u sedam gradova, a danas u 36.

  Izvor: BIZLife

  Foto: SBB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE