Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sava centar NA POPUSTU 20 odsto

  Grad Beograd je ponudio ponovo na prodaju najveći kongresni centar u Srbiji – Sava centar, ovoga puta po početnoj ceni od 17,54 miliona evra.

  Prodaja Sava centra javnim nadmetanjem zakazana je za 9. novembar, navedeno je na sajtu Grada Beograda.

  Budući kupac trebalo bi da u adaptaciju i rekonstrukciju kongresnog kompleks, koji se nalazi na gotovo tri hektara građevinskog zemljišta, uloži najmanje 50 miliona evra u roku od pet godina.

  Obavezan je i da ne menja namenu Sava centra, koja i dalje treba da ostane u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da objekat uživa status prethodne zaštite. Umetničko-istorijska dela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje, navedeno je u oglasu.

  Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti i kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze.

  Rok za prijavu zainteresovanih kupaca ističe 6. novembra, a potrebno je i da se uplati depozit od 1,7 miliona evra.

  Na prethodna dva tendera početna cena je bila 27,4 miliona evra, odnosno 21,9 miliona evra, ali nije dostavljena nijedna ponuda.

  Prema oceni Stranke slobode i pravde, po ponuđenoj ceni od 17,5 miliona evra za kupovinu centra Sava, budući kupac dobio bi kvadratni metar korisne površine tog objekta za 253 evra.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE