Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saudijska Arabija, pustinja (Unsplash)

  Saudijska Arabija gradi luksuzno skijalište vredno 500 milijardi USD u pustinji (FOTO)

  Saudijska Arabija želi da izgradi ogromno skijalište usred pustinje. Očekuje se da će megaprojekat, nazvan Trojena, da košta oko 500 milijardi dolara.

  Nije reč samo o konceptu, već je Saudijska Arabija počela da ga gradi. Azijska zemlja je toliko ozbiljna u vezi sa projektom Trojena da se obavezala da će da bude domaćin Zimskih azijskih igara 2029. godine. Kraljevina će biti prva u zapadnoj Aziji koja će ikada da bude domaćin igara, prenose strani mediji.

  Trojena će imati staze različite težine i pokrivaće planinske vrhove u Tabuku u severozapadnoj Saudijskoj Arabiji. Neke od tih planina su i do 2.600 metara nadmorske visine.

  Skijalište će biti deo ogromnog projekta pod nazivom NEOM – futuristički grad koji će se protezati preko pustinje i planina, pa sve do Crvenog mora.

  Mirror Line – grad budućnosti

  Mirror Line je zamišljen kao horizontalni neboder. Biće napravljen od stakla dizajniranog da reflektuje svetlost i biće dovoljno velik da primi do devet miliona stanovnika.

  Dizajniran od strane Morphosis Architects, kompanije sa sedištem u Santa Moniki u Kaliforniji, sastojaće se od dve identične zgrade koje idu paralelno jedna sa drugom. Konstrukcija će biti dugačka 168 kilometara, visoka 500 metara i široka 200 metara.

  Ako se izgradi po tim merama, Mirror Line će biti veći od Kneževine Monako i Gibraltara zajedno. Grad će uključivati marinu za jahte, tržne centre, luksuzne kuće i stadion u punoj veličini.

  Satelitski snimci pokazuju da je u gradu već postignut napredak.

  Mirror Line, zajedno sa pustinjskim skijalištem Trojena, ceo projekat NEOM, košta više od triliona dolara prema procenama.

  Saudijska Arabija planira da završi skijalište na vreme, za Zimske azijske igre 2029. i ostatak megagrada do 2030. godine. To je ambiciozan plan, ali ako bude uspešan, učiniće Saudijsku Arabiju jednom od najpopularnijih turističkih destinacija na Bliskom istoku.

  Kako izgleda GRAD BUDUĆNOSTI, spoj urbanog i prirode (VIDEO)

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE