Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sarajevo nema Vesića: Otkazan doček u prestonici BiH

  Gradsko veće Sarajeva izglasalo je otkazivanje dočeka Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije.

  Oluka je usvojena sa 20 glasova „za“, jedan odbornik je bio protiv, a četiri uzdržana.

  Još uvek nije odlučeno na šta će biti potrošeno 50.000 konvertibilnih maraka, koje su planirane za organizaciju dočeka, a ta odluka bi trebalo da bude usvojena na sledećoj sednici Gradskog veća.

  Kako je dogovoreno na sednici, Grad će u saradnji s turističkom zajednicom Kantona Sarajevo učestvovati u „kreiranju događaja koji će oživeti novogodišnji duh“.

  Inače, uprava Sarajeva je zajedno s gradskim opštinama i Turističkom zajednicom sarajevskog planirala da za doček Nove godine izdvoji ukupno 300.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 150.000 evra.

  Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo su za portal Klix.ba rekli da su oni dali svoje jasne smernice za organizovanje ovakvog događaja u vreme epidemije, ali da nisu davali nikakve preporuke o neodržavanju praznika.

  Slične smernice dali su i za organizovanje zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu.

  Sa druge strane Drine, u Beogradu će Nova godina biti dočekana „veličanstveno“. Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Beograd će imati ove godine najspektakularniji doček Nove 2022. godine…

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE