Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šolc i Vučić

  Vučić: Šolc jasno i oštro tražio od Srbije da UVEDE sankcije Rusiji

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas posle sastanka sa nemačkim kancelarom da je Olaf Šolc tražio da i Srbija uvede sankcije Rusiji.

  “Razgovarali smo o političkoj situaciji u svetu. Šolc je na veoma decidan, jasan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Rusije, odnosno da podržim restritktivne mere koje je EU već donela protiv Rusije”, rekao je Vučić.

  Sve je bliža i bolja ekonomska saradnja Srbije i Nemačke

  Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Nemačka sve bliže i bolje ekonomski sarađuju. Dodao je da je Nemačka prvi spoljnotrgovinski partner Srbije, a Srbija Nemačkoj najveći trgovinski partner na Zapadnom Balkanu.

  Vučić je posle razgovora sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom rekao da ljudi u Srbiji i Nemačkoj često lako prelaze preko činjenice da Srbija i Nemačka sve bliže i bolje sarađuju po pitanju ekonomije. Samo u prva četiri meseca ove godine zabeležno je povećanje trgovinske razmene od 25,7 odsto, u odnosu na lane.

  aleksandar vučić, sankcije

  Aleksandar Vučić, most,
  sankcije, Srbija

  Vladavina prava bitna na putu ka EU

  Vučić je dodao i da je Šolc doneo novu energiju i nadu za sve na Zapadnom Balkanu. Ne samo da razume i čuje i želi da sasluša, već želi da postoji stvarna suština proširenja na Zapadni Balkan, a ne da to bude kupovina vremena.

  „Razgovarali smo o tome što to znači. Srbija će mnogo brže morati da napraduje po pitanju vladavine prava, demokratizacije društva i svega što je važno na putu ka EU. To će moći da se ceni već do kraja godine i kroz rad nove vlade“, rekao je on.

  aleksandar vučić

  aleksandar vučić, davos, svetski ekonomski forum

  Čuli smo mnogo dobrih i hrabrih poruka od Šolca

  Vučić je rekao danas da je čuo mnogo dobrih i hrabrih poruka nemačkog kancelara Olafa Šolca. Takođe, izrazio je očekivanje da će tokom narednih susreta više govoriti o budućnosti.

  „Radi se o suštinski ohrabrujućim rečima. Znam kako će svi u Srbiji da pričaju samo o Kosovu, ne želeći da čuju sve drugo. Kao da nikada ranije nismo čuli da je Nemačka već priznala Kosovo. Ja sam ohrabren i mislim da smo čuli mnogo dobrih i hrabrih poruka kancelara“, rekao je Vučić.

  Prvi put čujemo da se traži međusobno priznanje sa KiM

  Predsednik Srbije izjavio je da se danas prvi put čulo od nekoga iz Evrope da se od Srbije traži međusobno priznanje sa Kosovom. Istakao je da će Srbija sagledati kako da se ophodi prema tome u narednom periodu.

  „Koliko vi volite teritorijalni integritet Ukrajine, Srbi vole teritorijalni integritet Srbije“, poručio je Vučić na konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šocom. Podsetio je da je rezolucija UN 1244 koja garantuje Srbiji teritorijalni integritet i dalje u punoj snazi.

  Izvor: Tanjug/Euronews

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE