Samsung traži lokaciju za MEGA INVESTICIJU od 17 mlrd. USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samsung traži lokaciju za MEGA INVESTICIJU od 17 mlrd. USD

  Južnokorejski elektronski gigant Samsung Electronics razmatra četiri lokacije u Sjedinjenim Američkim Državama za novu fabriku čipova vrednu 17 milijardi dolara.

  Kompanija je prema dokumentima “bacila oko” na dve lokacije u Arizoni i po jednu u Teksasu i Njujorku.

  Od okruga Travis i grada Ostina u Teksasu kompanija traži kombinovano smanjenje poreza za 1,48 milijardi dolara tokom 20 godina, stoji u dokumentima od 26. februara. To je gotovo dvostruko više nego što su tražili do sada.

  Samsung pregovara i o lokacijama u Arizoni i u Njujorku, koji mu nude smanjenje poreza na imovinu i “značajne podrške i/ili poreske olakšice s mogućnošću povrata” za finansiranje poboljšanja infrastrukture, navodi se u dokumentima.

  Nova fabrika bi proizvodila sofisticirane komponente za čipove i mogla bi otvoriti 1.800 radnih mesta, prema dokumentima koji su predati državnim zvaničnicima u Teksasu.

  U Samsungu su na pitanje Rojtersa o novom pogonu odgovorili da razmatraju niz mogućnosti širenja proizvodnje, ne navodeći detalje.

  Samsung u Ostinu već ima fabriku čipova, koja je obustavila proizvodnju u februaru zbog ledene oluje i biće joj potrebno nekoliko nedelja da je obnovi, napominje novinska agencija.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE