Eksplodirala je tokom korone i ostaje KLJUČNA PLATFORMA u 2021.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Eksplodirala je tokom korone i ostaje KLJUČNA PLATFORMA u 2021.

  Kompanija Zum (Zoom) očekuje da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju posle prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesionalnim, školskim i društvenim životima.

  Planiran rast od 42%

  Kompanija predviđa rast prihoda od 42 odsto za ovu godinu, saopšteno je u objavi tromesečnih rezultata, iako je verovatno da će zahvaljujući vakcinama protiv kovida-19 biti smanjena potreba za obrazovanjem i radom na daljinu.

  Od februara 2020. do januara 2021. Zum je imao 2,65 milijardi dolara prihoda, osnosno 327 odsto više nego prethodne godine i neto dobit od 672 miliona dolara, u odnosu na 25 miliona u 2019-2020.

  “Počastvovani smo našom ulogom privilegovanog partnera i motora za savremeno okruženje ‘rada od bilo gde'”, rekao je šef kompanije Erik Juan u saopštenju.

  Zum sastanci postali su deo svakodnevnog života miliona ljudi.

  U poslednjem tromesečju, u sezoni praznika obeleženoj ponovljenim zaključavanjima i pozivima da se ne organizuju okupljanja Zum je ostvario prihod od 882 miliona dolara (povećanje od 369 odsto), i neto dobit od 260 miliona dolara, u odnosu na 15 miliona dolara u tromesečju od novembra 2019. do januara 2020.

  Krajem januara grupa je imala 467.000 firmi klijenata sa više od 10 zaposlenih.

  Akcije grupe skočile su gotovo devet odsto nakon objave planova poslovanja. Investitori su želeli da čuju da kompanija očekuje da će i dalje imati dobre rezultate i da će milioni ljudi nastaviti da koriste njenu platformu za video konferencije za rad na daljinu i praćenje nastave onlajn.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE