Samsung razvija centre za sertifikaciju gradeći svoj HDR10+ ekosistem

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samsung razvija centre za sertifikaciju gradeći svoj HDR10+ ekosistem

  Kompanija Samsung najavila je dalje proširenje svog HDR10+ ekosistema na 45 partnera iz te industrije i izgradnju novog centra za sertifikaciju u Kini.

  Kako je saopšteno, novo partnerstvo sa brojnim kompanijama, od onih koje nude direktni striming i sadržaje do industrije poluprovodnika, doneće gledaocima realističniji kvalitet vizuelnih sadržaja i ujedno prošiti uticaj HDR10+ tehnologije u različitim tržišnim segmentima.

  Samsung Electronics je prošlog juna, pokrenuo program sertifikacije i prikazivanja logotipa za HDR10+ u saradnji sa kompanijama 20th Century Fox i Panasonic.

  HDR10+ je Samsungova tehnologija standarda sledeće generacije za obradu slike, koja optimizuje nivoe osvetljenosti i kontrasta za svaku scenu. Na taj način, svetle oblasti postaju svetlije, a tamne oblasti tamnije, donoseći realističan doživljaj vizuelnih sadržaja.

  Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijama koje kreiraju sadržaj, korisnici će uskoro moći da pristupe većem izboru sadržaja u živopisnim, realističnim bojama.

  Izvršni potpredsednik Divizije ekrana kompanije Samsung Electronics, Hjogun Li rekao da se kako se HDR10+ pojavljuje kao jedna od najvažnijih tehnologija za ultra-visoki kvalitet slike, Samsung HDR10+ format dobija sve više priznanja.

  “HDR10+ je već naišao na dobar prijem u velikim kompanijama iz različitih industrija. Samsung će nastaviti da nadograđuje ovaj uspeh, učvršćujući vodeću poziciju među tehnologijama u oblasti HDR standarda i održavajući naše prisustvo na globalnom tržištu TV uređaja”, istakao je Li.

  Tokom 2017. godine, Samsung je takođe pokrenuo svoj premium striming servis sa Amazonom, što je Prime Video učinilo prvim striming servisom koji obezbeđuje sve 4K (UHD) video sadržaje u HDR10+ kvalitetu.

  Tokom 2018. godine, Amazon je integrisao podršku za HDR10+ u Amazon Fire TV Stick 4K koji je predstavljen u oktobru. Još jedan HDR10+ partner, Warner Bros. Home Entertainment je do sada objavio više od sedamdeset naslova kompatibilnih sa HDR10+, a planira da za digitalnu distribuciju u HDR10+ kvalitetu obezbedi više od 100 naslova početkom sledeće godine.

  Kako se navodi u saopštenju, Samsung planira da izgradi novi HDR10+ centar u Kini sa TIRT, nacionalnim kineskim centrom za testiranje i inspekciju elektronike široke potrošnje. Centar treba da pomogne kineskim proizvođačima televizora, uključujući Hisense, TLC i Konka, kako bi mogli da pristupe proceduri sertifikacije, što će ubrzati širenje HDR10+ ekosistema. Pre kineskog otvareni su sertifikacioni centri u Koreji, Japanu i SAD.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE