Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sačekali raspust: Pored niške škole nikao parking uprkos protestima

  U Nišu, pored osnovne škole „Sveti Sava“ proteklih dana izgrađen je parking sa 200 parking mesta, iako su građani više puta protestovali i potpisivali peticiju zahtevajući da radovi budu obustavljeni.

  Arhitekta Maja Ranđelović, inače majka jednog od učenika te škole izjavila je za agenciju Beta da je rukovodstvo grada sačekalo raspust i godišnje odmore kako bi parking skoro kompletno završili.

  „Iskoristili su što je u gradu ostalo vrlo malo ljudi, kako bi nasipali taj prostor i postavili rasvetu. Kao i pripremni i ti radovi su završeni bez postavljanja table sa osnovnim informacijama o gradilištu“, rekla je Ranđelović.

  Kazala je da su roditelji slali Ministarstvu prosvete, Školskoj upravi Niš, građevinskoj i prosvetnoj inspekciji zahtev da se gradnja parkinga obustavi i da su se svi proglasili nenadležnim.

  Kazala je da je roditeljima u svim institucijama u kojima su zatražili pomoć nezvanično rečeno da je odluka o izgradnji parkinga „politička“ i da im je sugerisano da se za pomoć obrate predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

  „Možda ćemo i predsedniku poslati pismo ne bi li on obratio pažnju na problem sa kojim smo se suočili“, rekla je ona.

  Automobili (BIZLife)

  Navela je da Ministarstvo prosvete još uvek ima zahtev roditelja ali, „jasno je da ne sme da reaguje jer Vlada još nije formirana i ne zna se da li će Socijalistička partija Srbije zadržati to ministarstvo“.

  Podsetila je da je grad započeo gradnju parkinga na samo 20 metara od škole iako, kako je kazala, Pravilnik o opštem obrazovanju koji je Ministarstvo usvojilo 2019. predviđa da zgrada škole ne sme biti bliža od 50 metara izvoru buke i zagađenja.

  Sotirovski: „Humanitarni“ parking

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski više puta je potvrđivala da će parking biti izgrađen i da će biti humanitarni, odnosno da će sredstva dobijena od naplate parkiranja biti uplaćivana za lečenje bolesne dece.

  Ona je isticala i da gradnja parkinga nije protivzakonita i da je netačna informacija da mora biti udaljen najmanje 50 metara od škole.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE