Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sa ovih prostora BEŽE i političari: Nekad gradonačelnik, sada magacioner u Irskoj

  Bivši gradonačelnik i predsednik Kluba HDZ u Gospiću otišao je da živi i radi u Irskoj, nakon što je ostao bez posla zbog raskola ličkog HDZ, piše Jutarnji list.

  Petar Krmpotić je nakon duge političke karijere otišao je raditi kao magacioner u Irsku, a svoj HDZ, čiji je odbornik, nije ni obavestio o odlasku, navodi dnevnik.

  Podsećaju da je Krmpotić bio na nekoliko funkcija, obavljajući i one koje su mu pripadale po stranačkim zaslugama, kao što je predsedavanje Upravnim većem Univerziteta Nikola Tesla.

  Vrhunac karijere doživljava pobedom na lokalnim izborima 2013. godine, kad postaje gospićki gradonačelnik. Četiri godine kasnije imao je manje sreće, pa se Krmpotić morao zadovoljiti mestom predsednika Kluba HDZ u Gradskom veću, što je formalno i danas.

  Ruku spasa nakon gubitka izbora pružio mu je tada najmoćniji Ličanin, župan Darko Milinović, ali stvari su pošle po zlu Milinovićevim izbacivanjem iz HDZ.

  Krmpotić je tada shvatio da mora ostati pod stranačkim skutima ako želi političko preživljavanje, što ga je na kraju koštalo radnog mesta jer ga se Milinović nedavno rešio, ističe Jutarnji list.

  Dnevnik piše da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru Musgrave u mestu Kildare nedaleko od Dublina, a da je u biografiji naveo „sjajnu ličku političku karijeru“.

  Imaće platu između 1.800 i 2.200 evra, koja s prekovremenim radom može iznositi i do 3.000 evra.

  Živeće u hostelu s dvadesetak soba u kojem će kuhinju deliti s ostalim radnicima, što će ga koštati oko 700 evra.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE