S. Makedonija uvodi NOVA PRAVILA za ulaz u zemlju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  S. Makedonija uvodi NOVA PRAVILA za ulaz u zemlju

  Vlada Severne Makedonije od 1. septembra uvodi nova pravila za sve putnike – njihove državljane ali i turiste i putnike u tranzitu. Do sada je bio dozvoljen ulaz u bez ikakvih ograničenja, od prvog dana školske godine to neće biti slučaj.

  Državljani Srbije, do sada, nisu morali da imaju negativan PCR test da bi mogli da uđu na teritoriju Severne Makedonije, a za prelazak granice je bilo dovoljno imati samo ličnu kartu.

  Za prelazak granice sa Severnom Makedonijom biti neophodan sertifikat o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativan rezultat PCR testa.

  Tako će od 1. septembra 2021. svi putnici (domaći ili strani) koji žele da uđu na teritoriju Republike Severne Makedonije na graničnom prelazu morati da pokažu potvrdu o izvršenoj imunizaciji (vakcina u obe doze, potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 45 dana računajući od dana ozdravljenja  ili negativan rezultat  PCR testa ne stariji od 72 čas.

  Za građane Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju nakon 1. septembra i nemaju nijedan od dokumenata, sa spiska, moraće da idu u obavezan kućni karantin od sedam dana. Za strane državljane koji samo prolaze kroz Severnu Makedoniju moraće da potpišu izjavu na ulazu koju treba da predaju na izlazu, za taj posao imaju pet sat.

  Inače, u Severnoj Makedoniji je za ulazak u kazino, tržne centre ali i ugostiteljske objekte potrebna potvrda o vakcinaciji, koju kontloliše i samo osoblje objekta.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE