Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amsterdam, grad

  Evropska prestonica „seče broj noćenja“: TURISTA je PREVIŠE

  Amsterdam, popularna turistička destinacija, zapravo je previše popularna, zaključile su gradske vlasti, i ograničile broj turističkih noćenja na 20 miliona godišnje kako bi se ublažile posledice masovnog turizma.

  Uredba će smanjiti broj noćenja za najmanje 10 odsto i osetno je blaža nego što je zahtevala inicijativa oko 30.000 građana, zatraživši da se broj noćenja ograniči na maksimalno 12 miliona godišnje.

  U 2019. godini grad s 800.000 stanovnika zabeležio je gotovo 22 miliona noćenja, a u 2020. njihov je broj snažno pao zbog pandemije Kovida-19.

  Gradske vlasti moraće po novoj uredbi jednom godišnje da objavljuju broj turističkih noćenja. Nakon što dostignu limit, moraće da intervenišui merama poput povećanja boravišnih taksi i ograničenja platformama za iznajmljivanje smeštaja, poput Airbnb-ja.

  Ove mere zapravo i nisu novost budući da je Amsterdam već drastično pooštrio propise za digitalne platforme, ograničio broj hotelskih kreveta i odredio limite za turističke obilaske gradskog centra.

  Gradske vlasti razmatraju i mogućnost preseljenja četvrti crvenih fenjera na periferiju i zabranu prodaje lakih droga turistima u coffeeshopovima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE