Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  S-Leasing Srbija dobija 10 miliona evra od EBRD-ja i Zelenog klimatskog fonda

  S-Leasing Srbija, supsidijar Erste Banke Srbija, priključio se finansijskim institucijama koje su uključene u Instrument za finansiranje zelene ekonomije (Green Economy Financing Facility – GEFF) EBRD-ja, koji u Srbiji podržava Zeleni klimatski fond (Green Climate Fund – GCF).

  Kredit od 10 miliona evra od EBRD-ja i GCF-a podržaće zelene investicije u Srbiji, preko EBRD-jeve platforme Green Technology Selector, onlajn baze koja povezuje prodavce zelenih tehnologija sa firmama i vlasnicima nekretnina.

  Mada je Erste Banka Srbija dugogodišnji partner EBRD-ja u zemlji, ovo je prva saradnja sa njenim supsidijarom S-Leasingom. Ova lizing kompanija, koja se uglavnom fokusira na putnička i komercijalna vozila, ali i na građevinsku opremu, nalazi se na četvrtom mestu u Srbiji po ukupnoj aktivi. Koristiće sredstva EBRD-ja i GCF-a za povećanje ponude u oblasti zelenih tehnologija – uključujući solarne panele, toplotne pumpe, biogas i druge zelene tehnologije, lokalnim preduzećima, uključujući mala i srednja preduzeća.

  Ove tehnologije i oprema stižu sa prethodno odobrene liste na EBRD platformi Green Technology Selector, koja predstavlja jednostavan alat za identifikaciju, praćenje i promovisanje najbolje dostupne tehnologije.

  „EBRD nastavlja da promoviše zelene investicije u Srbiji i povećava finansiranje lokalnih kompanija preko partnerskih finansijskih institucija. Zadovoljstvo nam je što S-Leasing postaje naša nova partnerska institucija i nadamo se da je ovaj projekat samo početak dugogodišnje saradnje“, istakla je Aleksandra Vukosavljević, direktorka EBRD-ja za finansijske institucije.

  „ESG principi su duboko ukorenjeni u našoj poslovnoj filozofiji, zbog čega je ovo partnerstvo izuzetno važno za nas. U potpunosti smo posvećeni unapređivanju održivosti poslovanja, a podrška projektima koji su usredsređeni na obnovljive izvore energije biće naš imperativ u budućnosti. Podrška EBRD-ja i GCF-a zelenim investicijama biće od neprocenjive vrednosti na ovom putu“, naveo je Bojan Vračević, predsednik Izvršnog odbora S-Leasinga.

  EBRD je do sada uložio skoro 8,7 milijardi EUR u Srbiji u 340 projekata, od kojih skoro 70 posto podržava razvoj privatnog sektora. Samo u 2023. godini Banka je uložila više od 680 miliona evra u privredu Srbije.

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE