Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija preti blokadom Fejsbuka

  Ruske vlasti zapretile su blokadom Fejsbuka (Facebook) u 2018. ako ne bude poštovala novi zakon kojim se od internet kompanija traži da skladišti podatke svojih korisnika u Rusiji.

  Poštovanje tog zakona „obavezno je za sve. U svakom slučaju učinićemo da se zakon poštuje ili kompanija neće moći raditi na ruskoj teritoriji“, izjavio je šef agencije za regulisanje telekomunikacija Aleksandar Žarov, prenose ruske agencije.

  Nije prvi put da vlasti oštro nastupaju prema američkim internet gigantima u vezi s primenom tog zakona koji je već doveo do blokade profesionalne mreže Linkedin.

  Do najnovijih izjava dolazi u napetoj atmosferi, nekoliko dana nakon što je Fejsbuk pristao da preda američkom Kongresu sadržaj poruka koje je finansirala Rusija kako bi uticala na predsedničke izbore 2016.

  Dolazi i u trenutku kad se Rusija priprema za svoje predsedničke izbore u martu naredne godine. Fejsbuk je jedan od glavnih komunikacijskih kanala koje koristi opozicioni političar Aleksej Navalni, žestoki kritičar Kremlja, kog ignorišu nacionalne televizije.

  Usvojen 2014. uprkos žestokim kritikama i na snazi od 2015, zakon traži od stranih internet firmi da u Rusiji skladište ličbne podatke svojih ruskih korisnika.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE